Metro-portal.hr

objavljeno 08.08.2011. 18:18:00
PLAČ KMEZ CVIL

Jandroković cmizdri protiv tretmana Hrvatske na TV Pinku

Kestenje iz vatre u slučaju (ne)opravdane zapljene Mitrovićeve jahte vadi Jandroković kojeg očito žele giljtonirati njegovi partijski kolege

Brani li Jandroković Hrvatsku ili Ivicu Todorića
Hrvatska je u ponedjeljak pozvala predstavnika srbijanskog veleposlanstva u Ministarstvo vanjskih poslova i zatražila poduzimanje mjera zbog emitiranja "negativnih i neutemeljenih sadržaja o Republici Hrvatskoj, institucijama hrvatske državne vlasti i hrvatskim gospodarskim subjektima u programu srbijanske televizije TV Pink" priopćeno je iz MVPEI-a.

"U Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija primljen je predstavnik Veleposlanstva Republike Srbije u Zagrebu. Tom prigodom s hrvatske strane izražena je najoštrija osuda te zabrinutost zbog emitiranja negativnih i neutemeljenih sadržaja o Republici Hrvatskoj, institucijama hrvatske državne vlasti i hrvatskim gospodarskim subjektima u programu srbijanske televizije 'TV Pink'", navodi se u priopćenju.

"Imajući u vidu činjenicu da se navedena medijska kuća koristi javnim frekvencijama Republike Srbije, od nadležnih srbijanskih tijela zatraženo žurno djelovanje u skladu sa svim zakonskim propisima kako bi se daljnje objavljivanje sadržaja takve prirode što prije prekinulo", dodaje se u priopćenju.

Vlasnik "Pink medija grupe" Željko Mitrović, nakon zapljene njegove jahte u Hrvatskoj zbog kršenja propisa i njezina stavljanja na prodaju, odlučio je zabraniti reklamiranje hrvatskog turizma na programima Pink televizije a najavio je i blokadu hrvatske glazbe i kinematografije u svih pet zemalja, u kojima Pink ima svoje televizije kao i "posebnu brigu o kontroli kvaliteta hrvatskih proizvoda u zemljama izvan Hrvatske".

Također najavio je i da će njegovi odvjetnici u europska središta odnijeti obimnu dokumentaciju o, kako tvrdi, "selektivnom provođenju hrvatskih propisa, nezakonitom poslovanju carinskih tijela Republike Hrvatske i dokumentaciju kojom će se nedvosmisleno ukazati na korupciju unutar različitih institucija".

Njegova jahta zaplijenjena je u hrvatskim vodama rujna 2010. zbog kršenja carinskih propisa i međunarodne Konvencije o privremenom uvozu te je nakon što nije želio platiti dva milijuna eura carine stavljena na javnu prodaju.

Neovisno udruženje novinara Srbije (NUNS) u četvrtak je kritiziralo njegovu najavu da će bojkotirati hrvatsku glazbu i kinematografiju. NUNS je upozorio da je odluka TV "Pink" u suprotnosti sa Zakonom o oglašavanju koji stranim pravnim i fizičkim osobama jamči ista prava kao i domaćim te da privatnu televiziju, koja koristi javne frekvencije, vlasnik ne smije koristiti za osobne obračune.

08.08.2011. 18:18:00
http://metro-portal.hr/jandrokovic-cmizdri-protiv-tretmana-hrvatske-na-tv-pinku/62096/