Metro-portal.hr

objavljeno 03.11.2010. 11:10:00
ROCK DUST LIGHT STAR

Jamiroquai se vratio s novim albumom

Rock Dust Light Star je sedmo studijsko izdanje britanske acid jazz funk družine Jamiroquai - OSVOJITE ALBUM

Jamiroquai
Jamiroquai (Wikipedia)

Jay Kay i njegova iskusna glazbena družina vratili su se na scenu s Rock Dust Light Star albumom. Radi se o sedmom studijskom albumu grupe Jamiroquai, prvom pod logom Mercuryja.

Album je stvaran dvije godine u kućnom studiju Jaya Kaya u Buckinghamshire; u legendarnom Hook End Manor-u u Oxfordshireu gdje se prema mišljenju koproducenata Charliea Russella i Brada Spencea nalazi najbolja oprema za snimanje u zemlji; te na Tajlandu.

"Zašto Tajland?" pita i odgovara Kay. "Mala poslastica za momke.  Inače, nema nekog posebnog razloga. Ne, reći ću vam zašto! Tamo je studio imao točno sve kao i onaj koji imamo kod kuće, a bilo nam je jeftinije tamo, hrana i sve je uključeno u cijenu. To nam je bilo puno pametnije nego 'čamiti' na dosadnoj britanskoj kiši u veljači."

Osvojite album na Metro portalu!

jamiroquai-rock-dust-light-star.jpg
Rock Dust Light Star

Album je snimljen live u studiju. Radi se o pravoj snimci benda koji zajedno svira u studiju.  'Dosadašnja snimanja bila su malo sterilna, a ovako se osjeća prirodni tok i snaga, baš kao da svirate live na pozornici.'

Na albumu se osjeća ista ona radost i entuzijazam, te snaga i moć ideje koji su promaknuli Jamiroquai u glazbene legende i zvijezde. Grupa su koja ima možda i najkarizmatijčnijeg frontmena kojeg je Britanija ikad proizvela, koji se može pohvaliti policama punim velikih glazbenih priznanja, uključujući i nagrade MTV-a te Grammyje.

Jay Kay je sretan što je prekinuo suradnju sa Sonyjem za koju smatra da se maksimalno iscrpila, te je vrlo sretan zbog novog ugovora s ljudima iz Mercuryja.  Potvrđuje klišej da život počinje sa 40 godina. „Osjećam se sjajno, budući da sam nakon svih tih godina još uvijek na sceni."

03.11.2010. 11:10:00
http://metro-portal.hr/jamiroquai-se-vratio-s-novim-albumom/50646/