Metro-portal.hr

objavljeno 21.09.2010. 18:45:00
ODŠTETA

Jakov Fak je Slovencima ipak preskup

U slučaju inzistiranja na visini odštete kako bi Fak mogao nastupati za Sloveniju, naši susjedi bi odustali od hrvatskog biatlonca

Jakov Fak
Jakov Fak (Getty Images)

Odšteta koju Hrvatski biatlonski savez očekuje od slovenskog Biatlonskog saveza za Jakova Faka je previsoka, navode slovenski mediji pozivajući se na izjave čelnika Biatonskog saveza.

Glasnovornik slovenskih biatlonaca Tomaž Šušteršič izjavio je u utorak za Slovensku tiskovnu agenciju STA da Hrvatski biatlonski savez zahtijeva odštetu za odlazak Faka zbog pada očekivanih sponzorskih prihoda, ali je, ne spominjući iznos, ocijenio da je traženi iznos previsok.

O tome će se ako bude potrebno u Sloveniji raspravljati i na višim razinama, no tražena svota "nerealna je glede na gospodarsko stanje" jer ni slovenski biatlonski sport nema jake sponzore, rekao je Šušteršič. Dodao je kako očekuju dobru suradnju s hrvatskim biatlonskim savezom, ali da bi u slučaju inzistiranja na takvoj visini odštete kako bi Fak mogao nastupati za Sloveniju bili prisiljeni da u krajnjem slučaju odustanu od Faka koji bi, kako navode, u tom slučaju pretrpio najviše štete jer je najveće uspjehe doživio sa slovenskim trenerom Urošem Velepecom.(hina/metro-portal)

21.09.2010. 18:45:00
http://metro-portal.hr/jakov-fak-je-slovencima-ipak-preskup/48398/