Metro-portal.hr

objavljeno 14.12.2010. 17:32:20
NISKE TEMPERATURE

Jaka bura otežava promet na Jadranskoj magistrali

Dionicom Jadranske magistrale od Novog Vinodolskog do Senja ne smije prometovati prva skupina vozila

Jaka bura otežava promet na Jadranskoj magistrali
Jaka bura otežava promet na Jadranskoj magistrali (HAK)

Zbog jake bure dionicom Jadranske magistrale (D8) od Novog Vinodolskog do Senja zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu), izvijestio je Hrvatski auto-klub.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim cestama: D 42 Josipdol-Poljanak, D 506 Dobroselo-Mazin.

Zbog niskih temperatura u cijeloj je zemlji moguća poledica, posebice na mostovima i vijaduktima.

Zbog vode na kolniku za sav promet su zatvorena su županijske ceste: ŽC Pisarovina-Jamnička Kiselica, ŽC Donji Kosinj-Rudinka, ŽC Kosinj-Bakovac, ŽC Žažina-M.Gorica i ŽC Stankovac-Slana.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad. Na autocesti A4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Zatvorena je Sljemenska cesta od odvojka prema Medvedgradu do prilaza Kraljičinom zdencu (Šestinski lagvić). Vozi se obilazno: Sljemenska cesta-Gornji Lukšić-Lukšići-Šestinska cesta-Prilaz kraljičinom zdencu.

Na graničnim prijelazima nema poteškoća. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t.

Trajekti plove prema redu plovidbe. (hina/metro-portal)

14.12.2010. 17:32:20
http://metro-portal.hr/jaka-bura-otezava-promet-na-jadranskoj-magistrali/52693/