Metro-portal.hr

objavljeno 09.07.2010. 19:47:00
SMIRUJU VAS

Jagode su izvrsne za lijepu kožu

Osim što su zdrave za jelo, jagode možete iskoristiti i kao masku za lice, mlijeko za čišćenje ili za opuštajuću kupku

jagode
jagode (Shutterstock)

Osim što su vrlo ukusne, jagode su vrlo korisne za naš organizam. Sadrže puno vitamina C, vitamina A, kalcij, bjelančevine, željezo i cink.

Jagode su vrlo zdrave i za našu kožu. Naime, sadrže prirodne voćne kiseline koje koži daju zdravu rumenu boju. Također će odstraniti odumrle stanice i dubinski očistiti kožu. Jedan od načina kako jagode upotrijebiti za čišćenje kože je prirodna maska.

Izmiksajte dvije jagode s 30 grama jabuka. Zatim dodajte žlicu jogurta, žlicu ljekovitog blata i žličicu meda - morate dobiti čvrstu kremu. Masku nanesite na lice, pustite da djeluje 20 minuta i isperite.

>> Jagode na 100 načina

Jagode mogu poslužiti i kao mlijeko za čišćenje, a idealna kombinacija je jagoda s lavandom koja će umiriti kožu. Vilicom zdrobite jagodu i pomiješajte sa žlicom jogurta i kapi eteričnog ulja lavande. Nanesite na vlažnu kožu, pustite da kratko djeluje i isperite vodom.

Još jedna izvrsna ideja je umirujuća kupka. Izmiksajte pet jagoda s pola šalice vrhnja, žličicom ricinusovog ulja i dvije šalice vode. Emulziju ulijte u kadu punu vode. Odmarajte se u ovoj savršenoj kupki koja će vas smiriti i opustiti vašu kožu.

09.07.2010. 19:47:00
http://metro-portal.hr/jagode-su-izvrsne-za-lijepu-kozu/44250/