Metro-portal.hr

objavljeno 16.04.2011. 11:46:25
ŠTO LI IM GOVORI?

Jadranka Kosor sastanči s Čermakom i braniteljskim udrugama

Tema je razvoj situacije nakon provostupanjske presude Gotovini i Markaču i daljnji pravni koraci - na sastanku je i general Čermak

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Youtube)

U 10 sati danas je u Vladi počeo sastanak premijerke Jadranke Kosor s predstavnicima 42 braniteljske udruge iz Domovinskog rata, a tema razgovora je situacija nakon prvostupanjske presude Haaškog suda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču te mogući daljnji pravni koraci prenosi Hina.

Zatvorenom sastanku nazočni su i umirovljeni general Ivan Čermak koji je jučer nepravomoćno oslobođen optužbe, predsjednik Akademije pravnih znanosti prof. Željko Horvatić, ministri Dražen Bošnjaković, Davor Božinović, Tomislav Karamarko Tomislav Ivić i Branko Bačić te savjetnik premijerke umirovljeni general Damir Krstičević.

Predsjednik Akademije pravnih znanosti Željko Horvatić jučer je izjavio kako je prvostupanjska presuda generalima Gotovini i Čermaku i obrazloženje u pogledu udruženog zločinačkog pothvata neprihvatljivo za hrvatsku državu i hrvatske građane.

16.04.2011. 11:46:25
http://metro-portal.hr/jadranka-kosor-sastanci-s-braniteljskim-udrugama/57789/