Metro-portal.hr

objavljeno 18.08.2011. 18:36:00
NIMALO IZNENAĐUJUĆE

Premijerka neće smijeniti Jandrokovica

Jadranka Kosor smatra kako njezin ministar nije učinio niti jednu grešku u koracima te se nada da će uskoro prestati prepirka Predsjednika i ministra preko medija

Fotografija vijesti

Jadranka Kosor očekivano je stala u obranu svog ministra i rekla kako, usprkos traženju Predsjednika Republike, neće smijeniti Gorana Jandrokovića, prenosi Hina.

Ministar Jandroković nije učinio "ni jednu grešku u koracima", rekla je premijerka na konferenciji za novinare.

Ako je predsjednik Josipović smatrao 6., 7. ili 8. srpnja da nije poštivana procedura tada je netko iz njegovog ureda trebao reagirati, ustvrdila je premijerka.

"Ne samo da nije bilo reakcija već upravo suprotno - 7. srpnja na stranicama Ureda Predsjednika je objavljeno da je predsjednik Josipović primio prijedlog vlade s imenima kandidata za veleposlanička mjesta", rekla je Kosor i dodala da to nije bilo točno jer se nije radilo o prijedlogu vlade već o prijedlogu za međusobno usuglašavanje.

Također, Kosor je podsjetila i na jednu Josipovićevu izjavu u medijima da će se o tom prijedlogu ministra Jandrokovića izjasniti do 15. rujna te da će tada pozivati kandidate na razgovor. "Dakle ni tada predsjednik nije smatrao da je počinjena pogreška u proceduri", ocijenila je Kosor.

"Nije dobro da se Predsjednik Republike i potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova prepucavaju putem medija i učinit ću sve da se ta prepirka zaustavi", rekla je Kosor i dodala kako je predsjedniku poslala pismo te očekuje da joj predsjednik odgovori.

18.08.2011. 18:36:00
http://metro-portal.hr/jadranka-kosor-nece-smijeniti-jandrokovica/62367/