Metro-portal.hr

objavljeno 30.01.2011. 07:53:00
KOMENTAR

Jadranka bi na 'rvate poslala NATO

Što bi nikad izabrana premijerka Hrvatske napravila u slučaju nemira u 'rvackoj?

Započnimo s hipotetskom siutacijom da postoji par desetaka tisuća Hrvata koji su spremni izaći na cestu i prosvjedovati protiv .... zapravo svega: cijene goriva, cijena hrane, činjenice da nećemo nikad ući u EU (barem dok postoji u ovom obliku), da nismo dobili lovu koju su nam maznuli Slovenci, da su nas sedamnaest godina vladajući pokrali gore nego Mamić Štimca ...

Radio 101 namjerno izostavljam, jer Zrinku Vrabec, koju nisi mogao skinuti s balkona na Trgu ili iz etera Stojedinice kad je 100 tisuća blesavih Zagrepčana spašavalo njenu guzicu, sada ne možeš dobiti ni pod razno da komentira situaciju na mediju koji ju je lansirao na Pantu i jedini napravio poštene demonstracije u demokratskoj RH - Zrinka ... no comment.

Morao sam, sorry ... No dobro, ajmo dalje. Recimo da ima toliko budala koje bi po ovoj hladnoći krenule nešto dokazivati u Hrvatskoj. I recimo da, igrom slučaja, nemaju gripu, kugu, neodgodivu partiju bele, prefa, trešete ili boća i ostale važne obveze i da se okupe na Trgu ... Bana Jelačića, naravno.

I recimo da im na pamet padne sumanuta ideja da krenu prema Trgu .... Markovom, na primjer, gdje je takvo okupljanje, kao u Tunisu, Alžiru, Egiptu, Iranu i ostalim „demokratskim" zemljama zabranjeno.

Koga bi Jaca poslala na prosvjednike, pitanje je koje se samo nameće bilo kojem komentatoru zdrava mozga ... Sama ne bi izašla pred takvu bezobzirnu stoku sitnog zuba koja se vozi autima plaćajući benzin po cijenama koje ona ne zna. Policiju? Redovnu teško, ti su i tako u banani ... Specijalnu? Njih je prodala odavno, optužnice idu kao po traci ... Vojsku? Još teže, njih nema u medijima ni u tragovima, ispituju se stanovi koje su dobili, drhte od srpskih optužnica koje im Savo Štrbac piše neometano i bez prigovora hrvatske Vlade ...

E, ali između redovnih zaduženja premijerke, razvlačenja rezanaca i miješanja gibanice, Jaci će sinuti spasonosno rješenje nevjerojatne hipotetske situcije! Onaj Čije Se Ime Ne Izgovara (ne, djeco, nije Voldemort nego Ivo Sanader) uveo nas je u NATO!!!!! Blago meni, reče Jaca, gurajući zadnji protvanj u pećnicu okrećući broj zapisan u fake Moleskin rokovnik u New Yorku ... „Dobar dan, ovdje Jadranka!" reče pjesnikinja nadobudno ... „Sorry, come again?" uzvrati nepoznat dubok glas s druge strane. „Jadranka ovdje, dajte mi Obamu!" Sorry, ma'am, who are you? - nastavlja nepoznat glas.

„Pa rimembr, aj vil bi vit Obama fju mants agou, hi meni autogram unteršrajben, feršten?" nastavi Jaca na tečnom engleskom sa snažnim transilvanijskim akcentom (te gramatikom pride).

„Oh, yes, your'e that Khazakhstanian chick with fake Fendi bag, right? Cool, i'll put you through ..." odvrati nepoznati muškarac duboka glasa i spoji je dalje ... Da ne pokušavamo reproducirati igru gluhih telefona, Jaca je umjesto Obame dobila frenda od ljubavnice osobnog pomoćnika četvrtog podtajnika za Istočnu Europu, koji je unatoč par lajni bio dovoljno pribran da shvati kako ne treba slati stealth bombardere na neki Markov trg zbog par desetaka tisuća protestanata (kako je to Jaca na svom besprijekornom engleskom objasnila) koji žele srušiti Vladu koju nitko nikad nije izabrao ...

Da, dragi moji, Jaca bi nama poslala NATO da može ... neće, naravno, ali ne zato što je dobila gore navedenog tipa umjesto Obame, nego zato što u Hrvatskoj nema ni par desetaka tisuća likova koji bi se nacrtali na Markovom trgu ... mislim, bilo bi, vjerojatno, kad bi se tamo otvorao novi shopping centar, održavao Cecin ili Thompsonov koncert, napravio svečani doček glavnih junaka butanske sapunice povodom otvaranja lokalnog špeceraja ili proslavljalo neko mjesto na regionalnom natjecanju gurača kožne lopte (ali samo ako bi pjevala Severina). Svi ostali slučajevi, tipa ajmo lagano svi koji tu radite u Remetinec ili makar na produženo ljetovanje na otok bez drveća i žbunja nemaju šanse u 'rvata.

Mi volimo izabrati, no još nam je draže kad vlada netko koga nismo birali i koji nikada u životu nije pobijedio niti na lokalnom Prvom pljesku, kamoli na nekim izborima (makar za najbolju gibanicu) nego nam je netko veći od život (ne, nije Voldemort, opet!) uvalio istu da vlada dok ne procijeni da je dosta. Ako je netko zabunom pomislio da je riječ o Vlatku Markoviću, krivi portal, sorry, mi komentiramo samo politiku ponekad ...

Daklem, dragi 'rvati ... prve minute dnevnika posvećene su vašoj hipotetskoj budućnosti ... kad shvatite, što je Arapima pošlo za rukom, da vas je vladajuća kasta (iako ne živimo u Indiji) gadno opljačkala i otela budućnost ne samo vašoj djeci nego i par koljena dalje. I oni (Arapi, naime) su od stoljeća sedmog gutali vladare koji su se furali na faraone, pa im je napokon dojadilo, fino su izašli na cestu i lagano ih ganjaju pajserima i Molotovljevim koktelima. Engleski studenti također (nudge, Free Filozofski, nudge, say no more ... vidi Monty Python's Flying Circus za slabije obaviještene), po drugi put u dva mjeseca.

No, mi 'rvati još uvijek čekamo prvu reprizu najnovijeg nastavka atraktivne turkmenistanske sapunice titlane na jezik kraljevskih pingvina s Južnog pola, tako da trivijalnosti tipa hrana i režije plaćamo hipnotizirani, razmišljajući pritom o tužnoj sudbini sirote Šmerehezade i dragog joj Hipopotamusa umjesto o svojoj djeci ... unuke da ne spominjemo. Nazdravlje!

Komentar ne odražava nužno stavove redakcije Metro portala. Metro portal podržava različita mišljenja i stavove.

Piše: Metronom
30.01.2011. 07:53:00
http://metro-portal.hr/jadranka-bi-na-hrvate-poslala-nato/54715/