Metro-portal.hr

objavljeno 30.03.2010. 15:11:06
GRADSKA SKUPŠTINA:

Izvješće gradonačelnika Bandića dobilo ocjenu minus dva

Zastupnici su gradonačelniku zamjerili što je veći dio 2009. proveo u predsjedničkoj kampanji, a on je nakon svog izlaganja napustio vijećnicu

(Damjan Tadić/Cropix)

Izvješće o radu zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića od srpnja do prosinca 2009. danas je u zagrebačkoj Gradskoj skupštini dobilo ocjenu minus dva (-2), odnosno gradski zastupnici su ga većinom glasova "primili na znanje".

"To je prvo gradonačelnikovo izvješće i ovaj put će dobiti prolaznu ocjenu", kazao je zastupnik Velimir Srića (HSLS), ali i dodao kako je došlo vrijeme da Gradska skupština, koja je dosad razmazila gradonačelnika, prihvaćajući sve i svašta, to ubuduće više ne čini.

Gradski zastupnici ocijenili su da podaci o subvencijama iz Izvješća, koji za ZET iznose 730 milijuna kuna, a za male i srednje poduzetnike samo 500.000, govore o velikom strateškom neredu i nedostatku vizije u Zagrebu. Bandiću su zamjerili i što je veći dio vremena u 2009. godini provodio u predsjedničkoj kampanji.

Gradonačelnik Bandić, međutim, nije čuo te zastupničke kritike, jer je nakon svoga izlaganja otišao iz gradske vijećnice.

"Vitalne funkcije gradske uprave nisu dovedene u pitanje i ne znam zašto vam smeta što je gradonačelnik bio u kampanji", odgovorila je zastupnicima Bandićeva zamjenica Jelena Pavičić-Vukičević.

Jurica Meić (SDP) kazao je da nitko nije doveo u pitanje Bandićevo ustavno pravo da se kandidira nego to što je prevario građane, kandidirajući se na četverogodišnji gradonačelnički mandat, iako je znao da to ne želi.

Dan Špicer (SDP) je upozorio i na problem, koji je Bandić spomenuo u svom izvješću, o 2.138 bespravno useljenih gradskih stanova. Na repliku Margarete Mađerić (HDZ) da bi taj problem bolje mogao riješiti predsjednik SDP-a Zoran Milanović, koji je podržao Bandića u kampanji za gradonačelnika, a problem raspolaganja gradskom imovinom je ostao i dalje, Špicer je odgovorio kako "više iskustva s izbacivanjem iz stanova ima predsjednica HDZ-a".

Reagirali su gradski zastupnici HDZ-a, no raspravu je prekinuo predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem.

Izvješće gradonačelnika primljeno je na znanje od 25 zastupnika sa ZA, a sedam protiv i jednoga suzdržanoga.

Gradski zastupnici su prihvatili Izvješće o provedbi Zagrebačke strategije za osobe s invaliditetom u 2009., a tijekom ove godine nastavit će se rad na ukidanju arhitektonskih barijera, te u gradnji zvučnih signala za slijepe osobe. (hina/metro-portal)

30.03.2010. 15:11:06
http://metro-portal.hr/izvjesce-gradonacelnika-bandica-dobilo-ocjenu-minus-dva/36735/