Metro-portal.hr

objavljeno 10.09.2012. 07:50:00
WTF?!

Izrael želi vratiti Iran u kameno doba?

Eksplozija nuklearne bombe s elektromagnetskim pulsom na visini spalila bi sve električne aparate na zemlji i paralizirala prometne i komunikacijske mreže

Hoće li Izrael izvesti nesmrtonosni nuklearni napad?
Hoće li Izrael izvesti nesmrtonosni nuklearni napad? (Arhiva)

Vijest koju je u nedjelju objavio The Sunday Times kao da dolazi ravno iz Matrixa, jer se tvrdi da Izrael razmatra mogućnost napada na Iran elektromagnetskim pulsom kojim bi doslovno vratio Iran u doba prije električne energije.

Eksplozija nuklearne bombe na velikoj visini izazvala bi snažnu emisiju gama zraka koje bi, ovisno o visini eksplozije i elektromagnetskom polju Zemlje, uzrokovala snažne električne udare na tlu koji bi spalili sva električna postrojenja i elektroničke aparate. 

Američki obrambeni stručnjak Bill Gertz tvrdi na svom blogu da su američke tajne službe zabrinute zbog mogućnosti izraelskog napada elektromagnetskim pulsom, a slični su se navodi pojavili u izraelskom desničarskom tisku.

Prvi testovi elektromagnetskog pulsa izvedeni su pred pedeset godina od strane SAD i SSSR-a i pokazali su učinkovitost i doseg koji su zabrinuli stručnjake, a daljnja istraživanje i testiranja su se odvijala u tajnosti.

Podsjećamo, Izrael službeno ne priznaje posjedovanje atomskog oružja, kao uostalom ni Iran koji tek obogaćuje uran za, kako tvrdi službeni Teheran, mirnodopske svrhe. U slučaju ovakvog napada Izraela, Iran bi odgovorio dalekometnim balističkim projektilima za koje se ne zna imaju li nuklearne bojeve glave, a napadima bi se pridružio i Hezbollah iz Libanona.

10.09.2012. 07:50:00
http://metro-portal.hr/izrael-zeli-vratiti-iran-u-kameno-doba/73813/