Metro-portal.hr

objavljeno 11.01.2010. 14:20:14
PRIJETNJE

Izrael upozorio Hamas da bi nasilje moglo prouzročiti novu ofenzivu

Nakon nedjeljnog zračnog napada u kojem su ubijena tri Palestinca, Izrael je upozorio Hamas da pripazi na svoje postupke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Izraelski ministar obrane Ehud Barak upozorio je u ponedjeljak islamistički pokret Hamas koji je na vlasti u Pojasu Gaze, da bi eskalacija nasilja mogla biti povod za novu izraelsku ofenzivu.

"Preporučam Hamasu da pazi na svoje postupke i da ne gađa Izrael kako ne bi lio krokodilske suze kad mi budemo morali djelovati", kazao je za vojni radio.

Trojica palestinskih boraca, među kojima vojni zapovjednik radikalnog pokreta Islamskog džihada, ubijeni su u nedjelju navečer u izraelskom zračnom napadu pokraj Deir el-Balaha.

Islamski džihad je nakon napada objavio priopćenje u kojemu je pozvao "sve skupine Palestinskog otpora da se ujedine u borbi protiv izraelskog neprijatelja".

"Nećemo trpjeti raketiranje Izraela i uzvratit ćemo žestoko, kao što smo upravo učinili", upozorio je u nedjelju glasnogovornik izraelske vojske.

Kako navodi izraelska vojska, više od 300 raketa i granata palo je na Izrael iz Pojasa Gaze nakon završetak izraelske vojne operacije 18. siječnja 2009. (hina/metro-portal)

11.01.2010. 14:20:14
http://metro-portal.hr/izrael-upozorio-hamas-da-bi-nasilje-moglo-prouzrociti-novu-ofenzivu/30437/