Metro-portal.hr

objavljeno 12.10.2011. 19:47:45
ŽALJENJE ZBOG INCIDENTA

Izrael se ispričao Egiptu zbog okršaja na Sinaju

"Izrael izražava duboko žaljenje zbog smrti egipatskih agenata na dužnosti 18. kolovoza. Taj je incident tragedija za dvije zemlje", rekao je Ehud Barak

izrael gaza palestina

Izrael se ispričao Egiptu zbog pogibije egipatskih policajaca u izraelskoj pucnjavi u kolovozu na granici na Sinaju, potvrdilo je u srijedu izraelsko ministarstvo obrane, javlja Hina.

"Izrael izražava duboko žaljenje zbog smrti egipatskih agenata na dužnosti 18. kolovoza", stoji u pismu izraelskog ministra obrane Ehuda Baraka, prenosi AFP. "Taj je incident tragedija za dvije zemlje", dodaje se u tekstu koji spominje "odgovornost i obvezu osiguranja i jačanja mira između dviju zemalja".

Pismo je upućeno maršalu Huseinu Tantauiju, predsjedniku vojnog vijeća koje upravlja državom nakon pada predsjednika Hosnija Mubaraka.

Izraelske isprike koincidiraju s postignutim dogovorom izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i palestinske militantne skupine Hamasa o razmjeni zatvorenika, uključujući i oslobađanje već pet godina zatočenoga zarobljenog izraelskog vojnika Gilada Shalita. Tenkist Shalit će biti razmijenjen za 1027 palestinskih zatvorenika.

Isprike su slijedile nakon nedavne zajedničke izraelsko-egipatske istrage o okolnostima u kojima je šest egipatskih policajaca ubijeno 18. kolovoza.

Taj incident bio je izazvao tešku diplomatsku krizu između Izraela i Egipta.

12.10.2011. 19:47:45
http://metro-portal.hr/izrael-se-ispricao-egiptu-zbog-okrsaja-na-sinaju/64279/