Metro-portal.hr

objavljeno 15.11.2012. 08:06:00
RAT?

Izrael nastavlja prijetiti Hamasu

Nakon što su ubili vojnog zapovjednika Hamasa raketnim napadom, Izraelci prijete nastavkom agresije na Gazu

Situacija u Pojasu Gaze se zakuhava
Situacija u Pojasu Gaze se zakuhava (Arhiva)

Izrael je uputio jasnu poruku Hamasu i spreman je produljiti operaciju u Gazi ukoliko bude potrebno, rekao je u srijedu izraelski premijer Benjamin Netanyahu nakon izraelskih zračnih napada na Pojas Gaze.

"Danas smo Hamasu i ostalim terorističkim organizacijama uputili vrlo jasnu poruku. Ako bude potrebno spremni smo produljiti operaciju", rekao je Netanyahu nekoliko sati nakon što je u zračnom vojnom napadu na Gazu ubijen vojni šef Hamasa Ahmad Džabari.

"Hamas i ostale terorističke organizacije odlučile su pojačati napade na izraelske državljane, a mi ne namjeravamo tolerirati takvu situaciju", izjavio je Netanyahu nakon konzultacija s članovima svog sigurnosnog kabineta.

Egipćani su u srijedu, nakon izraelskog napada na Pojas Gaze u kojemu su ubijeni visoki vojni dužnosnik Hamasa Ahmad Džabari i još najmanje šestorica Palestinaca, opozvali svog veleposlanika u Izraelu, izvijestio je glasnogovornik predsjedništva Jaser Ali.

Arapska liga će, kako je rekao njezin visoki dužnosnik Kaled Zijadeh, na izvanrednom sastanku koji će se održati u četvrtak ili u subotu raspravljati o izraelskom napadu na Gazu.

15.11.2012. 08:06:00
http://metro-portal.hr/izrael-nastavlja-prijetiti-hamasu/74885/