Metro-portal.hr

objavljeno 14.11.2010. 09:31:00
ŠANSE MALE ALI POSTOJE

Izrael će razmotriti zamrzavanje gradnje na Zapadnoj obali

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu protivio se bilo kakvom produljenju 10-mjesečnog zamrzavanja, što je dovelo do obustave izravnih pregovora s Palestincima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Izrael razmišlja o novom zamrzavanju izgradnje naselja na okupiranoj Zapadnoj obali na 90 dana, s tim da to ne bi uključivalo istočni Jeruzalem, kazali su u subotu izvori. Predloženi moratorij koji će biti poduprt američkim sigurnosnim mjerama vlada će razmotriti tijekom sastanka u nedjelju.

Moguće zamrzavanje odnosilo bi se na buduću gradnju, kao i na radove poduzete 26. rujna, kada je istekao prijašnji 10-mjesečni vladin moratorij, dodali su izvori. Sjedinjene Države obećale su Izraelu da neće tražiti dodatno zamrzavanje izgradnje naselja nakon 90-dnevnog razdoblja, kazali su.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu protivio se bilo kakvom produljenju 10-mjesečnog zamrzavanja, što je dovelo do obustave izravnih pregovora s Palestincima, pokrenutim 2. rujna, te do oštre kritike iz Washingtona i međunarodne zajednice. (hina/metro-portal)

14.11.2010. 09:31:00
http://metro-portal.hr/izrael-ce-razmotriti-zamrzavanje-gradnje-na-zapadnoj-obali/51173/