Metro-portal.hr

objavljeno 26.05.2018. 13:32:00
STVARNO?

Izmjerite vrat, on sve zna o vašem zdravlju

Muškarci čiji je promjer vrata širi za 2,5 centimetara od prosjeka, imaju veću šansu da razvoj brojnih bolesti, visok tlak, povišene masnoće u krvi

Nemojte da vas steže
Nemojte da vas steže (FreeDigitalPhotos)

Promjer vrata puno govori o našem zdravlju. Ukoliko vam se dogodi da ne možete zakopčati gumb košulje ili haljine oko vrata, možda vam je urgoženo zdravlje srca, pokatzuje studija iz Brazila.

U istraživanju je u kojem je sudjelovalo oko 4000 muškaraca, znanstvenici su utvrdili da je idealan promjer muškog vrata 38 centimetara.

Muškarci čiji je promjer vrata širi za 2,5 centimetara od prosjeka, imaju veću šansu da razvoj brojnih bolesti, visok tlak, povišene masnoće u krvi. 

Ukoliko je vaš vrati širi od 38 centimetara, posjetite svog liječnikaka i zakažite osnovni sistematski pregled kako biste prevenirali brojne bolesti. 

Masnoće koje se nakupljaju oko vrata mogu uzrokovati upalne procese koji dovode do nakupljanja viška masti u arterijama na vratu, što opterećuje srce.

Osobe s preširokim vratomimaju triput veći rizik od bolesti srca. Naravno, ne govorimo o osobama koje vježbaju te je njihov vrat veći zbog mišića.

26.05.2018. 13:32:00
http://metro-portal.hr/izmjerite-vrat-on-sve-zna-o-vasem-zdravlju/112353/