Metro-portal.hr

objavljeno 10.11.2019. 10:31:00
IZLOŽBE

Izložba 'Zamrznuta ljepota' u Galeriji AMZ

Izložbom Zamrznuta ljepota troje hrvatskih umjetnika povezuje kulturu i umjetnost Češke i Hrvatske kroz skulpture u staklu

Zamrznuta ljepota
Zamrznuta ljepota (Galerija AMZ)

Izložba Ane Horvat, Alane Kajfež i Petra Hranuellia pod nazivom 'Zamrznuta ljepota' održava se u Galeriji AMZ u Zagrebu, od 12. do 23. studenoga 2019.

Izložbom Zamrznuta ljepota troje hrvatskih umjetnika povezuje kulturu i umjetnost Češke i Hrvatske kroz skulpture u staklu.

Petar Hranuelli hrvatski je kipar koji već duži niz vremena izrađuje skulpture u češkom staklu sa željom da materijalom i načinom obrade poveže te dvije države. 

Ana Horvat akademska je kiparica, koja kroz svoje radove povezuje pivo i staklo, dva proizvoda po kojima je Češka poznata u svijetu, koristeći materijale i tehnike karakteristične za obje zemlje.

Akademska kiparica Alana Kajfež izrađuje skulpture torza u staklu inspirirana izvorima vode iz grada Karlovy Vary u Češkoj. Njene skulpture ljudskih figura u plitkom reljefu naziru se ispod staklenih plašteva koji kao proziran slap koji prekriva tijelo dočarava figuru zamrznutu u staklu.

Izložba je otvorena do 23. studenoga 2019. u Galeriji AMZ, Pavla Hatza 6, Zagreb. Ulaz je besplatan.

10.11.2019. 10:31:00
http://metro-portal.hr/izlozba-zamrznuta-ljepota-u-galeriji-amz/121840/