Metro-portal.hr

objavljeno 30.09.2020. 13:41:00
IZLOŽBE

Izložba Slavke Pavić - Kadrovi

U posljednje vrijeme bavi se portretiranjem kolega, i raznih uzvanika koje zatekne na kulturnim događanjima kojima gotovo redovito prisustvuje

Slavka Pavić
Slavka Pavić (Arhiva)

Otvorenje izložbe Kadrovi umjetnice Slavke Pavić održat će se u četvrtak, 8. listopada u Francuskom paviljonu s početkom u 18:00.

Izložba je otvorena do 23. listopada, svakim danom ( osim nedjelje) od 10:00 do 18:00.

Crno-bijela fotografija Slavke Pavić postala je klasika hrvatske fotografije iz koje se toliko toga može iščitati...postala je nezaobilazna predstavnica slavnog fotografskog doba druge polovice dvadesetog stoljeća. Kolor-fotografijom Slavka Pavić nije se bavila sve dok nije prešla na digitalni fotoaparat 2006. godine.

U posljednje vrijeme bavi se portretiranjem kolega, i raznih uzvanika koje zatekne na kulturnim događanjima kojima gotovo redovito prisustvuje. Ne radi se o studijskim portretima, već o dokumentarnim zapisima, nekoj vrste fotografskog krokija, kojim ne teži digitalno-računalnoj savršenosti, niti dovršenosti  koja je karakterizirala njezin crno-bijeli opus analogne fotografije.

Naprotiv. To je igra poput stvaranja vlastitog dnevnika. Bilježi ljude kojima je okružena, u knjižnicama, galerijama, kazalištima, rjeđe na klupskom izletu ili događanjima druge vrste. U toj je fotografskoj prisutnosti Slavka Pavić postala omiljena ikona grada, kako se to od milja kaže, postala je dobri duh Zagreba...

30.09.2020. 13:41:00
http://metro-portal.hr/izlozba-slavke-pavic-kadrovi/127765/