Metro-portal.hr

objavljeno 22.03.2013. 14:38:08
KLOVIĆEVI DVORI

Izložba Remek djela iz Muzeja Picasso spremna

Na izložbi su u kronološkom redoslijedu poredani sjajni radovi od Picassovih prvih sačuvanih djela kad je imao samo 14 godina do kasnih slika

Predstavljena izložba Picassovih djela
Predstavljena izložba Picassovih djela (Metro)

Izložba Remek djela iz Muzeja Picasso u Parizu spremna je za posjetitelje, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Galeriji Klovićevi dvori. Uz ravnateljicu Marinu Viculin na pressici su bili i ravnateljica Muzeja Picasso Anna Baldassari, pomoćnica ministrice kulture Vesna Jurić-Bulatović, predstavnici sponzora i Grada.

Nakon pressice novinari su imali priliku prvi razgledati izložbu u pratnji Anne Baldassari, a posjetitelji mogu krenuti na put Picassovim stvaralaštvom od 23. ožujka do 7. srpnja ove godine. 

Na izložbi su u kronološkom redoslijedu poredani sjajni radovi od Picassovih prvih sačuvanih djela kad je imao samo 14 godina, preko plavog i ružičastog perioda, protokubizma te analitičkog i sintetičkog kubizma do klasičnog perioda, nadrealističke faze i kasnih slika. 

Picasso je pomaknuo granice umjetnosti i uzdrmao tradicionalne slikarske žanrove. Vladao je svojom epohom bez premca. No, iza čovjeka koji je postao mit i iza tržišne vrijednosti njegova potpisa ostaje složeno djelo umjetnika i slikara, svakako, ali prije svega stvaraoca. 

Ulaznice su od 70 kuna na niže, pa isplanirajte posjetu, jer stvarno ima puno za vidjeti.

22.03.2013. 14:38:08
http://metro-portal.hr/izlozba-remek-djela-iz-muzeja-picasso-spremna/77185/