Metro-portal.hr

objavljeno 25.06.2019. 10:31:00
IZLOŽBE

Izložba Neočekivano Grupe Krenimo na Tuškancu

Fotografije Grupe"Krenimo" možemo opisati kao antirazglednice Zagreba

Grupa Krenimo
Grupa Krenimo (Kulturtreger)

Javne galerije pozivaju vas na izložbu Neočekivano, Grupe Krenimo u srijedu 26.lipnja 2019. godine od 18.00 - 20.00 sati na sportsko rekreacijskom centru Tuškanac - Krešićeve livade (plato iznad ljetnog kina Tuškanac).

"Fotografije Grupe"Krenimo" možemo opisati kao antirazglednice Zagreba. Dok se oficijelnim i do besvijesti reproduciranim fotografijama koče kičasti grbovi, mrkli Zvonimiri i metastaze fontana - slike koje nastaju unutar pokreta "Krenimo" bilježe puls Zagreba, frivolnu vitalnost, svjedočeći na taj način da će grad - ta permanentno otvorena, nikad završiva cjelina - nadživjeti monstruoznu dovršenost države."

Aleksandar Hut Kono

Istraživački nagon i znatiželja su osobine koje su urođene u svim ljudima, a najkvalitetniji način za upoznati svoju okolinu je hodanje.

"Krenimo" je sinonim za trenutak u našim glavama koji se dogodi dok istražujemo svoju okolinu, a zbog kojeg uvijek umjesto straha od nepoznatog biramo 'hodanje izvan okvira'. Na taj naćin razbijamo monotoniju već dobro poznatih i utabanih životnih ruta, te nailazimo na jako zanimljive ljude i situacije, neobične prizore ili potpuno zaboravljene lokacije koje već godinama dokumentiramo. To mogu biti mnoga neistražena gradska dvorišta ili haustori, krovovi zgrada s pogledima koji nas jednostavno ne prestaju oduševljavati, napuštene i ruševne kuće ili propale tvornice, periferija grada, zabačeni kvartovi, pa čak i šumski umirujući prizori.

Članovi Grupe Krenimo su: Dario Dunaj, Goran Kerić, Valentina Matić Pavelić, Mario Miličić i Saša Šimpraga.

Program Javne galerije provodi se kroz projekt Korak dalje prema uključivoj kulturi.

Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt Korak dalje prema uključivoj kulturi AKC provodi u partnertstvu s organizacijama: Kulturtreger, Savez udruga Operacija grad, Multimedijalni institut (MI2), Udruženje za razvoj kulture - URK i WHW/Što, kako i za koga i Centar za mirovne studije.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj događaja isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.  

25.06.2019. 10:31:00
http://metro-portal.hr/izlozba-neocekivano-grupe-krenimo-na-tuskancu/119207/