Metro-portal.hr

objavljeno 05.07.2010. 19:11:03
BESKONAČNA REPETICIJA

Izložba keramičkih skulptura u Galeriji ULUPUH

POGLEDAJTE VIDEO - Jelena Miletić je mlada akademska umjetnica čije su keramičke skulpture inspirirane japanskim mitovima i legendama

keramičke skulpture Miletić
keramičke skulpture Miletić (Infopunkt.tv)

Beskonačna repeticija naziv je izložbe neuobičajenih keramičkih skulptura mlade akademske umjetnice Jelene Miletić iz Pančeva, koja se zagrebačkoj publici predstavila samostalnom izložbom u Galeriji ULUPUH. Miletić gradi nove keramičke svjetove, koji su inspirirani japanskim mitovima i legendama, a njena umjetnička ambicija i zanatska umješnost te osebujni kolorit, otvaraju nova područja skulpture koja tek naizgled temelji na uporabnim predmetima.

''Futuristička inkarnacija prethistorijskih životinja, temeljena na vječitom ponavljanju sličnih, aerodinamičnih, modularnih sastavnih dijelova spojenih radosnom kreativnošću umjetnice, koja u vječitom, ali evolutivnom ponavljanju daje svojevrsnu kontra-tezu mislima nekih sjevernjačkih filozofa o 'vječitom vraćanju istoga', vječitoj evoluciji, vječitom uspinjanju uzlaznom spiralom, ka apsolutnoj ljepoti", zapisala je u predgovoru izložbe povjesničarka umjetnosti Gordana Biba Marković.

Jelena Miletić je za Infopunkt.tv rekla da Japan ostaje njezina inspiracija, te da planira razvijati svoj umjetnički izraz kombinacijom keramike i stakla.

Izložba u Galeriji ULUPUH je prva samostalna izložba mlade umjetnice u Zagrebu, nakon što je sudjelovala na grupnim izložbama u Opatiji i Rijeci, gdje su također zapazili njezine neuobičajene keramičke skulpture. Izložba je otvorena 1. srpnja, a posjetitelji će je moći pogledati do 8. srpnja.

Jelena Miletić rođena je u Pančevu 1976. godine, a magistrirala je na Fakultetu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Beogradu 2008. Sudjelovala je na više od 40 grupnih izložbi u više europskih država, a dobitnica je i više nagrada, među kojima i na ARTZEPT-u u Parizu. (Infopunkt/metro-portal)

05.07.2010. 19:11:03
http://metro-portal.hr/izlozba-keramickih-skulptura-u-galeriji-ulupuh/43998/