Metro-portal.hr

objavljeno 02.11.2019. 10:30:00
IZLOŽBE

Izložba fotografija Denisa Butorca - 'Poslanica'

Izložba je dio programa kojim ADU Galerija f8 predstavlja Ciklus diplomskih izložbi studenata Katedre za fotografiju na Odsjeku snimanja Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

Denis Butorac
Denis Butorac (Arhiva)

Otvorenje diplomske izložbe fotografija Denisa Butorca pod nazivom 'Poslanica' održat će se u utorak, 5. studenog u 19 sati, u Galeriji f8 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Razgovor s autorom i vodstvo po izložbi uslijedit će 16. studenog, a izložba će se moći razgledati do 23. studenog.

Izložba je dio programa kojim ADU Galerija f8 predstavlja Ciklus diplomskih izložbi studenata Katedre za fotografiju na Odsjeku snimanja Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a koncept izložbe „Poslanica" osvojio je 2018. godine Nagradu Marina Viculin koju dodjeljuje Fotografska udruga Organ vida. Nagrada uključuje novčanu potporu za produkciju rada u iznosu od 25.000,00 kuna, a dodjeljuje je međunarodni žiri renomiranih stručnjaka za fotografiju.

Denis Butorac, izjava o radu:

Nastala od latinske riječi epistola ili epistula (poruka, pismo), poslanica se asocijativno i primarno povezuje s tekstom religioznog sadržaja. Ipak, u svojoj definiciji tumači se i kao javno, otvoreno pismo upućeno jednoj osobi. Medij fotografije, osim kao sredstvo umjetničkog izražavanja, u ovom radu koristim kako bih dokumentirao performativne procese kojima rekonstruiram proživljena iskustva, pritom stvarajući nova. Koristim fragmente iz vlastite prošlosti, obiteljski arhivski materijal, sjećanja i situacije koje su značajno utjecale na oblikovanje mog identiteta, a zbog kojih sam često bivao opterećen osjećajem nepripadnosti. Pomoću njih gradim vizualni narativ kojim se, poput nikada napisanog pisma, obraćam svom ocu."

02.11.2019. 10:30:00
http://metro-portal.hr/izlozba-fotografija-denisa-butorca-poslanica/121675/