Metro-portal.hr

objavljeno 13.10.2019. 10:31:00
IZLOŽBE

Izložba fotografija Dee Botice u Galeriji f8

Riječ je o izložbi koja prikazuje dvomjesečnu plovidbu mlade autorice teretnim brodom obalama Mediterana, Crnog mora te Zapada Afrike

Delta Oscar Mike
Delta Oscar Mike (Arhiva)

Otvorenje diplomske izložbe fotografija Dee Botice pod nazivom "Delta Oscar Mike" održat će se u utorak, 15. listopada, u 19 sati, u Galeriji f8, Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Izložba ostaje otvorena do 2. studenoga.

Riječ je o izložbi koja prikazuje dvomjesečnu plovidbu mlade autorice teretnim brodom obalama Mediterana, Crnog mora te Zapada Afrike. Motivaciju za putovanje, autorica pronalazi u vlastitom nasljeđu i pokušaju razumijevanja muške obiteljske pomorske tradicije. Dea Botica, kao jedina žena među članovima posade, daje novu i osobnu perspektivu na život pomoraca. Fotografije brodske svakodnevice i intimne memoare objedinjuje u formu fotografske knjige i izložbe.

Izložba je dio programa kojim ADU Galerija f8 predstavlja Ciklus diplomskih izložbi studenata Katedre za fotografiju na Odsjeku snimanja Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a slijedi diplomska izložba Denisa Butorca "Poslanica" koja će se otvoriti početkom 11. mjeseca.

Izložba ostaje otvorena do 2. studenog, radnim danom od 12 do 19 sati, a subotom od 10 do 15 sati. Razgovor s autoricom i vodstvo po izložbi održat će se u subotu 26. listopada u 11 sati.

Mentori diplomskog rada:
izv. prof. art. Darije Petković
doc. art. Jelena Blagović

Više informacija o izložbi moguće je pronaći na službenom Facebook događaju.

13.10.2019. 10:31:00
http://metro-portal.hr/izlozba-fotografija-dee-botice-u-galeriji-f8/121257/