Metro-portal.hr

objavljeno 18.10.2020. 17:01:00
IZLOŽBE

Izložba Art Ecology - Art for the Oceans

Prikupljenim sredstvima OACM će nastaviti čistiti Jadransko more od plastike s ciljem postizanja da se što više toga izvadi iz mora

Art Ecology
Art Ecology (Arhiva)

Otvorenje izložbe fotografija i skulptura pod nazivom Art Ecology - Art for the Oceans, bit će dana 21. listopada u 19 sati u prostorijama Francuskog instituta, Preradovićeva 5, Zagreb. Organizator izložbe je Svjetska organizacija za očuvanje oceana, mora, rijeka i jezera (OACM) uz potporu Francuske Ambasade i Instituta.

Velika ljubav i veliki entuzijazam koji dijele ronioci i maritimni stručnjaci je bit spajanja umjetnosti, fotografije i ekologije, te upravo ovom izložbom OACM želi potaknuti ljude na odgovornije ponašanje prema našim vodama i prirodi. Uz fizičko čišćenje oceana to je jedini način kako vodene površine učiniti i održavati čistima.

Izložene fotografije društva Ocean Alliance nastale su za vrijeme njihovih akcija čišćenja, a drugi dio izložbe čine skulpture umjetnika svjetskog glasa Stephana Lupina.

Posjetitelji izložbe moći će i kupiti fotografije po simboličnim cijenama, a prikupljenim sredstvima OACM će nastaviti čistiti Jadransko more od plastike s ciljem postizanja da se što više toga izvadi iz mora, ali i potakne javnost da se ne stvara novi otpad koji uništava podmorje. Više pročitajte na poveznici: www.whiteflagint.com. Izložba će biti otvorena do 1. studenoga 2020. godine.

18.10.2020. 17:01:00
http://metro-portal.hr/izlozba-art-ecology-art-for-the-oceans/128125/