Metro-portal.hr

objavljeno 31.07.2010. 00:46:58
BLAH, BLAH

Izjave tjedna - od 23. do 30. srpnja

POGLEDAJTE VIDEO: Afere u nogometu, uhićenja u Varšavskoj, nedjelotvornost vladajućih - ništa novo u Hrvatskoj stvarnosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock/Infopunkt.tv)

Niz afera, koje već dugo vremena prate hrvatski nogomet nisu dovoljan razlog, da bi se predsjednik izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Zorislav Srebrić imalo zamislio, bi li odstupio sa svog položaja. Na novinarsko pitanje kani li napustiti HNS, Srebrić je zatražio „time out", koji će očito potrajati. Naime, predsjednik HNS Vlatko Marković je uvjeren kako Savez odlično stoji, a za ono što ne valja su naravno krivi novinari.

Vlada je ovaj tjedan nešto lakše disala, iako je trpjela kritike zbog izmjena zakona o mirovinskom osiguranju. Udare opozicije i sindikata je prihvatio ministar gospodarstva Đuro Popijač. Premijerka Jadranka Kosor je bila zadovoljna zbog odluke haaškog suda, da famozni topnički dnevnici, ne mogu više biti prepreka suradnji Zagreba i Haaga.

No, pred sutrašnjim susretom s predsjednikom slovenske vlade Borutom Pahorom, na kojem bi trebali razgovarati o sudbini deviznih ušteđevina hrvatskih građana u Ljubljanskoj banci, guverner Hrvatske narodsne banke (HNB) Željko Rohatinski je premijerki ponovno dao do znanja da kompromis sa Slovenijom znači jedino povrat novca štedišama.

Aktivisti iz Varšavske ulice poručuju, da nema kompromisa s gradom i Hoto grupom, iako su mediji već poslali Zelenu akciji i Pravo na grad na ljetovanje.

Nakon 14 mjeseci, u saboru bi opet mogli vidjeti bivšeg premijera Ivu Sanadera, kojeg je na saslušanje u vezi privatizacije Ine pozvalo saborski istražno povjerenstvo.

31.07.2010. 00:46:58
http://metro-portal.hr/izjave-tjedna-od-23-do-30-srpnja/45435/