Metro-portal.hr

objavljeno 14.05.2010. 18:53:45
I HOPE...

Izjave tjedna - 7. do 14. svibnja

VIDEO - Premijerka Kosor pokazala je 'zavidno' znanje engleskog, a ne smeta joj što ministar Bajs iskorištava ljepotu hrvatskih žena kao plus u turizmu - ipak to nije guza

(Infopunkt.tv)

Ovoga tjedna je Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u Zagrebu održala svoju Godišnju skupštinu s jasnim fokusom na to kako će nastaviti podržavati istočnu Europu koja se nastoji izvući iz recesije.

Osim prisustva brojnih čelnika EBRD-a, premijerka Jadranka Kosor bila je domaćin ovog zbivanja i samim time na svojem 'vrsnom' engleskom najavila rasterećenje poduzetnika kroz smanjenje neporeznih davanja, nastavak privatizacije, te promjenu načina upravljanja u javnim tvrtkama.

Izjavu je počela s nadom - ''I do hope that the...''... Onda je zastala kod kratice za Europsku banku za obnovu i razvoj - hmmm, kako se slovka EBDR na engleskom? Pa je nakon nekoliko neuspješnih pokušaja jednostavno rekla ''Europska banka za obnovu i razvoj''.

Povodom 30 godina postojanja benda Majki, frontmen Goran Bare najavio je koncert 29. svibnja u zagrebačkom klubu Boogalo. Uz žaljenje što je nevin proveo dane u zatvoru, istaknuo je kako je upoznao 'jako dobre dečke'.

Na panelu EBRD-a 'Tourism projets and possibilities' (Turistički projekti i mogućnosti) pod palicom Miroslava Dragičevića, partnera i direktora konzultantske kuće Horwath Consulting kao moderatora, prisustovao je i ministar turizma Damir Bajs. Ministar Bajs je napomenuo kako se kod investicija u turizmu trebaju usuglasiti i lokalne sredine, a posebno je naglasio da Hrvatska ima najljepšu obalu i žene.

Potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks obrušio se na odvjetnika bivšeg podpredsjednika Vlade Damira Polančeca, Antu Nobila koji izjavljuje da je uži kabinet vlade znao sve o aferi HEP-TLM. Šeks je bio rječit i cijelu priču nazvao pokušajem političkog udara.

(Infopunkt/metro-portal)

14.05.2010. 18:53:45
http://metro-portal.hr/izjave-tjedna-7-do-14-svibnja/40050/