Metro-portal.hr

objavljeno 12.12.2009. 08:01:00
KRIM(INA)LNE TEME

Izjave tjedna - 4. do 11. prosinca

Poduže prepucavanje na relaciji uskoro bivši predsjednik i odnedavno bivši premijer uvijek je slatko, pogotovo kada tlači javnost a ne rezultira ničim

(Video: Infopunkt.tv)

Protekli tjedan obilježilo je međusobno prepucavanje predsjednika Stjepana Mesića s bivšim premijerom Ivom Sanaderom oko prodaje Ine. Kako se radi o velikim novcima i strateškoj državnoj kompaniji oko čije se mutne baruštine neke stvari ipak počinju nazirati, prozvanim se, s razlogom, osjetio i Sanader pa je čak dao i par izjava, ali u njima nije ponudio ništa čime bi 'sprao ljagu' sa svog imena, ako je takvo što uopće moguće. Stoga se čini kako bi posla ipak mogle imati institucije koje su oba retoričara spominjala tijekom prepucavanja.

A da je sigurno da će institucije države koje naši političari toliko često prozivaju imati posla potvrdile su i izjave Vesne Balenović, predsjendice Udruge Zviždač, koju je začudilo što predsjednik o Ini progovara tek na kraju mandata te je prozvala odgovorne koji po njoj trebaju odgovarati pred sudom.

Isto se može zaključiti i iz izjave Ivana Zvonimira Čička, predsjednika HHO-a koji vjeruje da Sanader o Mesiću, ali i Mesić o Sanaderu, znaju mnoge prljavštine te da će biti svega kada one počnu izlaziti na površinu. Jedva čekamo...

Predsjednički kandidat i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u jednom od bezbrojnih predizbornih govora po bespućima i netrazima Lijepe naše, poručio je premijerki Jadranki Kosor da od ožujka neće mirno spavati te da će morati puno više raditi. Bandiću je očito promaklo da premijerku, ali i mnoge druge iz njezine branše, pozove da odmah počnu s tim radom koji većina građana, mora se priznati, baš i ne primjećuje već godinama.

A dok Bandić spominje Kosor, ona se bavi potragom za topničkim dnevnicima. Kaže kako njih traže najbolji ljudi za to u koje ima potpuno povjerenje, te vjeruje da ćemo u konačnici zbog uloženog truda dobiti pozitivnu ocjenu o suradnji. Premijerci je očito također promaklo primijetiti da bi se truditi, na svim planovima, trebalo i moralo i bez birokratskih naputaka iz Europe čiji smo navodno, prirodan i nedjeljiv dio.

Na prosvjedu novinara, koji je zbog stanja u ovoj profesiji pod nazivom 'Stop cenzuri' održan u četvrtak, novinarka Novog lista Sanja Modrić upozorila je na alarmantno stanje u novinarskoj branši riječima da se novinare tretira kao pse. Uz to ustvrdila je već dobro poznatu činjenicu da zakoni u Hrvatskoj postoje, ali se ne provode i ne poštuju. Pozdravila je i bivšeg premijera Sanadera kojem je, uz glasno odobravanje okupljenih koji su za tu priliku odlijepili usta, poručila kako joj je drago što se rastao s nama.

12.12.2009. 08:01:00
http://metro-portal.hr/izjave-tjedna-4-do-11-prosinca/28383/