Metro-portal.hr

objavljeno 29.10.2010. 17:02:00
LAŽU DA LAŽU DA LAŽU

Izjave tjedna - 25. do 29. listopada

VIDEO - Članovi saborskog cirkusa, na čelu s Andrijom Hebrangom, još jednom su pokazali svoje talente

Izjave tjedna
Izjave tjedna (Shutterstock)

Maratonska sjednica hrvatskog sabora o nepovjerenju premijerki Jadranki Kosor bila je poligon za iznošenje najrazličitijih ocjena, često i međusobnih uvreda. Nije nedostajalo narodnih poslovica i kalambura, kao ni muljanja, poput onog predsjednika zastupničkog kluba HDZ, Andrije Hebranga, koji je kolegi socijaldemokratu, Nenadu Staziću rekao da laže, da je on (Hebrang) lagao, da je lagao bivši premijer Ivo Sanader.

Potonji nije bio upleten u raspravu, ali je jasno poručio, da podipire većinu, koju je stvarao.


Inače, saborska rasprava je trajala više od 15 sati, a zaoštrilo se još dopodne, kada je šef SDP-a Zoran Milanović optužio HDZ da sramote Hrvatsku u svijetu, te zatražio prijevremene parlamentarne izbore.


Premijerka Kosor je odgovorila s pričom o susretu s američkim predsjednikom Obamom, te svojim poznanstvima s inim svjetskim političarima, koji eto, ne dijele Milanovićevo mišljenje.


Ipak, Kosor se nije priklonila svom stranačkom kolegi Vladimiru Šeksu, koji je kao potpredsjednik sabora u jednom trenutku zahtijevao zabranu rada SDP.


Sljedeći tjedan bi u Hrvatsku trebao doći u trodnevni posjet srbijanski predsjednik Boris Tadić, a program njegovog posjeta, je vođa HSP, Daniel Srb, ocijenio kao poraz hrvatske diplomacije.


I za kraj, hit tjedna - Laže da sam lagao da je lagao

29.10.2010. 17:02:00
http://metro-portal.hr/izjave-tjedna-25-do-29-listopada/50496/