Metro-portal.hr

objavljeno 24.09.2010. 17:20:00
DOSTA! DOSTA!

Izjave tjedna - 20. do 24. rujna

Vladajuće je šokirala izjava da je vrh HDZ-a "kriminalna organizacija"; Šeks je odgovorio najbolje što je znao - isključivanjem mikrofona

Izjave tjedna
Izjave tjedna (Shutterstock)

Uvijek smireni potpredsjednik sabora Vladimir Šeks, izgubio je živce na sjednici sabora, nakon što je zastupnik Željko Jovanović (SDP) ocijenio, da je vrh HDZ-a "kriminalna organizacija". Predsjedavajući Šeks je kriknuo "Dosta! Dosta!" i oduzeo riječ Jovanoviću, koji je svoje ocjene iznio na temelju svjedočenja bivšeg člana HDZ i bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca pred saborskim istražnim povjerenstvom, koje se bavi ugovorima između Ine i Mola.

U saborskoj raspravi, je oporba napadala vladu i premijerku Jadranku Kosor zbog različitih afera. Vladajući su odgovarali spočitavanjem socijaldemokratima, da i sami padaju na ispitu časnog obnašanja vlasti.

Mirela Holy (SDP) je rekla, da bi za zatvaranje najtežeg poglavlja u pregovorima s EU, onog o pravosuđu, trebalo zatvoriti pola sadašnje vlade. 

Nenad Stazić (SDP) je upozorio na navodno reketarenje javnih poduzeća od strane HDZ, a premijerka Kosor je odgovorila, da je Stazić vjerojatno u slobodno vrijeme istražitelj Uskoka.

Vladin plan o velikim investicijama, zasjenio je pad dva vojna zrakoplova prilikom vojne vježbe na Slunju. O uzrocima se samo nagađa. No, premijerka je odbacila mogućnost, da je za nesreću kriva besparica u vojsci, odnosno tehničko održavanje zrakoplova, a ministar obrane Branko Vukelić je uvjeren, da nisu pogriješili ni piloti.

24.09.2010. 17:20:00
http://metro-portal.hr/izjave-tjedna-20-do-24-rujna/48604/