Metro-portal.hr

objavljeno 27.12.2009. 14:43:54
BISERI IZ PRIČUVE

Izjave tjedna 18. - 25. prosinca

U zadnjem tjednu predsjedničke kampanje među bisere tjedna, začudno, ušao je samo Bandić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Infopunkt)

Iskreno, od kandidata za fotelju na Pantovčaku očekivalo se puno više. Zadnji tjedan kampanje prema svemu je trebao obilovati sukobima, nadmetanjima i dosjetkama kojima su kandidati u borbi za isti segment biračkog tijela mogli steći dodatne bodove.

No, nekako se sve stišalo, možda i zbog DIP-a kojem su trebali predati izvješća o potrošnji sredstava za kampanju. Najbučniji su postali manji od makova zrna, pokušavajući postati što nevidljiviji u javnosti, puštajući da umjesto njih govore silne reklame.

Ipak, najjači biser ispalila je predsjednica Vlade koja se ponovno junačila tuđim novčanicima, smišljajući kako da javnost predstavi logiku po kojoj isključivo oni koji krvavo zarađuju svoju plaću trebaju izvući zemlju iz krize.

Pa eto ih, u prilično proizvoljnom rasporedu:

1. Premijerka Jadranka Kosor podsjetila je da se "na muci poznaju junaci" ocijenjujući Vladine odluke o donošenju kriznog poreza i povećanju cijene plina.

2. Sindikalni predstavnik željezničara Nenad Mrgan - o stanju u HŽ-u nakon nesreće na Glavnom kolodvoru.

3. Šef Transparency Internationala Hrvatska Zorislav Antun Petrović - o prijetnjama iz izbornog stožera jednog od kandidata.

4. Neovisni predsjednički kandidati Milan Bandić se uspoređuje s Cristianom Ronaldom i Marijom Mandžukićem...

5. ...i "rastura" engleski jezik: "Take it ot leave it!".

27.12.2009. 14:43:54
http://metro-portal.hr/izjave-tjedna-18-25-prosinca/29431/