Metro-portal.hr

objavljeno 22.10.2010. 17:09:00
POVRATAK OTPISANIH

Izjave tjedna - 15. do 22. listopada

Ivo Sanader vratio se u svom stilu i, slučajno ili ne, njegovim povratkom nakon dugo vremena u izjavama tjedna nema premijerke Kosor

Izjave tjedna - 15. do 22. listopada
Izjave tjedna - 15. do 22. listopada (Shutterstock)

Povratak bivšeg premijera Ive Sanadera u saborske klupe, jednako kao i njegovo nedavno svjedočenje pred istražnim povjerenstvom za Inu, pobudio je daleko najveće zanimanje medija proteklog tjedna.

Ponovno se potvrdilo da je i dalje puno važnije u prvi plan izbacivati prepucavanja HDZ-a, iako se proteklog tjedna zbio cijeli niz događaja koji puno izravnije utječu na živote građana - od blamaže Ustavnog suda s arbitriranjem u primjeru referenduma o Zakona o radu, kojeg podržava više birača nego ijednu političku stranku pojedinačno, pa sve do poskupljenja benzina i pesimističnih gospodarskih najava.

Ivo Sanader je tako, u svom stilu, ponovno izišao pred novinare, svjestan da ga jedva čekaju, te objasnio zašto se ipak uz malo vitra vratio u politiku:

Sukob je izbio i oko tjednika Novosti - Milorad Pupovac dao je otkaz uredniku tog tjednika Radi Dragojaviću nakon kontroverzne naslovnice ''Oba su pala'', i to, slučajno ili ne, nedugo nakon što je predsjednik Josipović izjavio da se njemu osobno naslovnica ''nije svidjela''. Dragojević je predsjednika direktno optužio da je otkaz njegova naredba, što je predsjednik demantirao.

''Dogodio se pucanj u prsa demokracije'', komentirao je predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Damir Jakuš odluku Ustavnog suda da nema potrebe za održavanjem referenduma o ZOR-u.

Vladimir Šeks i ovoga je tjedna pod povećalom javnosti, a mnogi HDZ-ovci morali su (ili su samo htjeli) stupiti u njegovu obranu tvrdeći da vječni Šeks ne utječe na hrvatsko pravosuđe. Među Šeksovim branjenicima našao se i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

(Infopunkt/metro-portal)

22.10.2010. 17:09:00
http://metro-portal.hr/izjave-tjedna-15-do-22-listopada/50142/