Metro-portal.hr

objavljeno 14.04.2012. 10:30:02
TEHNIKA ČINI ČUDA

Izgubljeni Indijac pronašao mamu preko Google Eartha

Izgubio se kad je imao pet godina i završio kod posvojitelja na Tasmaniji

Fotografija vijesti

Indijski dječak koji se 1986. godine izgubio kada je imao pet godina je pronašao svoju obitelj iz svog novog doma u Tasmaniji pomoću satelitskih slika.

Saroo je imao samo pet godina kad se izgubio. Putovao je vlakom sa svojim bratom, s kojim je radio kao čistač vagona.

Tijekom jednog putovanja  odvojio se od brata i završio na ulicama Calcutte, trećeg grada po veličini u Indiji. Nakon što je bezupješno putovao vlakovima tražeći brata, dva se puta zamalo utopio pokušavajući preplivati Ganges, odveden je u sirotište. Dječak nije znao ni čitati i pisati i nije mogao reći ime mjesta otkud je stigao te ga je nakon nekog vremena usvojila ga je obitelj Brieley s Tasmanije. Završio je fakultet u Australiji, međutim svo vrijeme čeznuo je za svojim rodnim mjestom i mamom.

Na Tasmaniji je započeo potragu. Pregledao je tisuće slika na Google Earthu i uz pomoć tehnologije je pronašao Khandwu, svoj rodni grad.

''Kada sam ga pronašao na Google Earthu, zumirao sam i odmah su mi se vratile sve slike iz djetinjstva. Čak sam pronašao i vodopad pokraj kojeg sam se igrao'', rekao je Saroo.

Saroo se vratio u Khandwu i ponovno sreo sa svojom majkom.

''Uzela me za ruku i uvela u kuću. Ništa nije govorila. Bilo joj je teško shvatiti da joj se sin vratio nakon 25 godina'', kazao je Saroo.

Mnogi izdavači i filmski producenti su već pokazali interes za ovu nevjerojatnu priču, prenosi BBC.

14.04.2012. 10:30:02
http://metro-portal.hr/izgubljeni-indijac-pronasao-mamu-preko-google-eartha/70036/