Metro-portal.hr

objavljeno 03.05.2010. 19:55:00
ČUVAJTE NOVAC

Izgubite kilograme pijući vodu

Pijte puno vode; kad osjećate glad, kad vam se traže grickalice, pijte je prije obroka - manje ćete jesti, a i zglobovi će vam biti bolje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Voda je piće svih pića. Bez nje nema života. Ali osim svoje 'životodarne' uloge voda vam može pomoći i da izgubite koji kilogram. Puno ljudi traži idealne metode mršavljenja. To često podrazumijeva trošenje mnogo novca. Pa kako bi bilo da izgubite kilograme bez rasipanja kuna? Vrlo je moguće izgubiti kilograme jednostavno tako što ćete promijeniti navike prilikom konzumiranja tekućina. Ne morate se odreći svega; samo promijenite količinu vode koju pijete. Pijenje vode je lako kad se priviknete. Više vode će vam pomoći kod zglobova ili bolova od artritisa.

Pijte puno vode. Kad osjećate glad ili ste raspoloženi za grickalice, popijte punu čašu vode. Pričekajte 10 minuta da vidite ako ste i dalje gladni. Čovjekovo tijelo je načinjeno većinom iz vode. Biti žedan nije isto što i biti gladan. Popijte čašu vode prije obroka jer će vam pomoći da manje jedete. Jesti manje je velika pomoć u skidanju kilograma.

Ako pijete mineralnu vodu, pazite da konzumirate možda jednu do dvije čaše dnevno ili pomiješanu s običnom vodom. Pijući običnu vodu umjesto mineralne pomoći će vam da uštedite novac. Mineralna voda sadrži prazne kalorije koje ne trebate. Riješite se nepotrebnih kalorija jer i to pomaže u skidanju kilograma.

Pobrinite se da pijete najmanje 8 do 10 čaša vode na dan. Vjerojatno ćete koristiti toalet češće, no izbacit ćete ono što vaše tijelo ne treba. Pijenje više vode pomoći će vam da vam zglobovi budu funkcionalniji. Kad vas tijelo manje boli možete više raditi, odnosno vježbati, a i time naravno gubite kilograme.

Izvor: Savjeti-hr.com

03.05.2010. 19:55:00
http://metro-portal.hr/izgubite-kilograme-pijuci-vodu/39205/