Metro-portal.hr

objavljeno 13.02.2018. 15:02:00
MA DA?

Izgleda da je bolje biti solo nego u braku?

Umjesto promicanja brakova, javna politika trebala bi "priznati socijalna ograničenja vezana uz brak i priznati da su samci više uključeni u širu zajednicu"

Brak nije uvijek najsretnije rješenje...
Brak nije uvijek najsretnije rješenje... (Shutterstock)

Brak može društveno ograničiti ljude i nije uvijek sretan završetak kojim ga smatramo - i studija objavljena 2015. podržala je tu ideju jer su rezultati pokazali da ako ste samac, vjerojatno imate jače društvene veze koje pomažu ljudima

Istraživanje, objavljeno u časopisu Journal of Social and Personal Relationships, otkrilo je da: "pojedinci koji su samci imaju veću vjerojatnost da će češće ostati u kontaktu, pružiti pomoć i primati pomoć od roditelja, braće i sestara, susjeda i prijatelja, od oženjenih ljudi."

Studija je pokazala da je, ako ste samac, dolazi do rasta društvenih veza (i kod muškaraca i kod žena), što je trend koji je ostao čak i kada se uzmu u obzir strukturna objašnjenja društvenih odnosa.

Istraživači su zaključili da bi, umjesto promicanja brakova, javna politika trebala "priznati socijalna ograničenja vezana uz brak i priznati da su samci više uključeni u širu zajednicu".

Uostalom, studije su pokazale da ljudi koji stupe u brak, samim time ne završavaju sretnijima ili psihički zdravijima nego kada su bili samci.

13.02.2018. 15:02:00
http://metro-portal.hr/izgleda-da-je-bolje-biti-solo-nego-u-braku/110296/