Metro-portal.hr

objavljeno 15.04.2010. 19:23:38
JEDNOSTRANO

Belgijski izbornik Dick Advocaat podnio ostavku

Nizozemski stručnjak odlazi iz belgijske reprezentacije nakon samo šest mjeseci, a neki mediji nagađaju kako bi Advocaat mogao postati izbornik Rusije

(Getty Images)

Izbornik belgijske nogometne reprezentacije Dick Advocaat podnio je ostavku, objavio je Belgijski nogometni savez.

Nizozemski stručnjak odlazi s kormila belgijske reprezentacije nakon samo šest mjeseci, budući da je na dužnost stupio u listopadu prošle godine. Njegovo imenovanje dočekano je tada s velikim odobravanjem budući da Belgija od Svjetskog prvenstva 2002. nije sudjelovala na velikim natjecanjima. Očekivalo se da će Advocaat Belgiju odvesti na Euro 2012.

Belgijski savez je danas priopćio da će potražiti pravni savjet kako bi mogao odlučiti što poduzeti u vezi jednostrane Advocaatove odluke.

Belgijski i ruski mediji proteklih su tjedana više puta pisali o tome kako bi Advocaat trebao naslijediti Guusa Hiddinka na mjestu izbornika Rusije.

Advocaat je u bogatoj trenerskoj karijeri bio izbornik Nizozemske i Južne Koreje, a vodio je i brojne klubove, PSV, Glasgow Rangers, Borussiju Moenchengladbach, Zenit iz Sankt Peterburga s kojim je 2008. osvojio Kup Uefe. (hina/metro-portal)

15.04.2010. 19:23:38
http://metro-portal.hr/izbornik-belgije-dick-advocaat-podnio-ostavku/37952/