Metro-portal.hr

objavljeno 27.10.2010. 12:46:30
JADRANKA KOSOR

Izbore ćemo dočekati ponosno

Premijerka je odbacila zahtjev da joj se izglasa nepovjerenje, poručivši SDP-u, koji je inicirao raspravu, da će se o vladi odlučivati na izborima

"Vlada je učinila sve što je mogla" (CROPIX)

Oporbenim čelnicima, koji se ne žele odazvati na sastanak u vladi vezan za završetak pregovora, poručila je da je sastanak sazvala "čista srca" te da će i dalje okupljati sve koji žele dati svoj doprinos europskom putu Hrvatske.

Odbila je Milanovićevo tumačenje da je njezin poziv "marketinške, a ne državničke prirode". "Poziv nisam poslala novinarima, nego predsjednicima stranaka u hrvatskom parlamentu", naglasila je Kosor, poručivši oporbenjacima da osobno dolazi na svaki sastanak koji govori o europskoj budućnosti Hrvatske, da će nastaviti okupljati stranke te da i dalje poziva SDP da joj se pridruži na tom poslu.

Odbila je konstataciju predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da vlada sramoti Hrvatsku, podsjetivši da joj je europska povjerenica za pravosuđe Vivien Reding osobno pružila potporu kao premijerki. "Toliko o konstataciji da ova vlada sramoti Hrvatsku", kazala je Kosor, te dodala da SDP-ovo mišljenje ne dijele svjetski državnici, poput američkog predsjednika Baracka Obame i ruskog premijera Vladimira Putina, s kojima se sastajala.

Najavila je da će vlada nastaviti s provođenjem mjera gospodarskog oporavka i borbom protiv korupcije, a SDP još jednom optužila da "radi veliku frtutmu kad se borba protiv korupcije primakne SDP-ovu plotu". (hina/metro-portal)

27.10.2010. 12:46:30
http://metro-portal.hr/izbore-cemo-docekati-ponosno/50374/