Metro-portal.hr

objavljeno 12.07.2010. 21:37:55
CRO COP

Bitno je baviti se sportom i moći kvalitetno ispucati višak energije

Karlovačka Policijska uprava, Karlovačka županija i grad Karlovac provode preventivno-edukativnu akciju "Sportom protiv nasilja"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (www.mirko-crocop.com)

Akciju je svojom nazočnošću i podjelom prigodnih majica podupro i Mirko Filipović - "Cro Cop", svjetski poznati hrvatski sportaš. "Izbor sporta nije presudan, bitno je baviti se njime i moći kvalitetno ispucati višak energije", rekao je i dodao da na poruke "sportom protiv nasilja" i "sportom protiv droge" trebaju reagirati roditelji koji žele dobro svojem djetetu.

Načelnik karlovačke Policijske uprave Josip Ćelić rekao je da policija želi promijeniti tradicionalni policijski sustav iz reaktivinog u proaktivni i spriječiti u začetku, koliko god je to moguće, nezakonito ponašanje i ugrožavanje sigurnosti.

Po njegovim riječima, "zbog najrazličitijih oblika narušavanja sigurnosti", u Hrvatskoj na godinu umre oko 1200 ljudi, 24.000 teško se ozlijedi, a šteta bude do devet milijarda kuna, što se dobrim preventivnim programima može smanjiti.

Župan Ivan Vučić i gradonačelnik Damir Jelić podsjetili su da je u Karlovačkoj županiji u posljednjih nekoliko godina izgrađeno 16 sportskih dvorana i obnovljeno ili izgrađeno 70 vanjskih igrališta, što je dokaz predanosti lokalne politike usmjeravanju mladih od poroka prema sportu.

Svoje su borilačke vještine večeras demonstrirali Karate klub "Kaplast", Judo klub "Karlovac", Taekwondo klub "Karlovac", Kickboxing klub "Tigar", Mačevalački klub "Karlovac" i te "Demo tim" interventne policije.

Predstavljen je i izbor zaštitarske opreme za kuće i stanove, izložene su povijesne policijske odore od Prvoga svjetskog rata do danas, a predstavljen je i projekt "Manje oružja - manje tragedija". (hina/metro-portal)

12.07.2010. 21:37:55
http://metro-portal.hr/izbor-sporta-nije-presudan-bitno-je-baviti-se-njime-i-moci-kvalitetno-ispucati-visak-energije/44413/