Metro-portal.hr

objavljeno 26.05.2014. 15:17:00
HMM ...

Izbjegnite nezdravu hranu ponedjeljkom

Ponedjeljak je dan kad smo najskloniji brzoj i nezdravoj hrani zbog povećanog unosa hrane tijekom vikenda i trebamo naročiot paziti

Ponedjeljkom smo najskloniji nezdravoj hrani
Ponedjeljkom smo najskloniji nezdravoj hrani (Shutterstock)

Nezdrava hrana najčešće je na meniju u ponedjeljak, zaključili su znanstvenici, a razlog tome je glad koja se javlja nakon povećanog unosa hrane tijekom vikenda.

Glad počinjemo osjećati već nakon podneva, i to u slučaju da smo doručkovali, pa obično tražimo masniju i slaniju, istovremeno i nezdraviju, hranu ili se bacimo na grickalice koje nemilosrdno tamanimo.

Zašto je tome tako? Razlog je jednostavan - kiselina iz zasićenih masti izazove prekomjernu stimulaciju centra za osjećaj sitosti, a takav osjećaj možemo imati i do tri dana nakon vikenda u kojem smo pretjerali s hranom.

Znači, zdrave grickalice obavezno trebaju biti pri ruci, u vidu stabljika celera, mrkve, orašastih plodova ili voća, a treba piti i dosta vode.

Nemojte popustiti pred kraj radnog vremena ili na putu kući, zažmirite kad prolazite kraj omiljene pekare i suzdržite se od nezdrave hrane, preporučuju nutricionisti koji kažu da je ponedjeljak ključan, jer ako popustimo toga dana, teško ćemo odoljeti i u utorak i srijedu.

26.05.2014. 15:17:00
http://metro-portal.hr/izbjegnite-nezdravu-hranu-ponedjeljkom/85235/