Metro-portal.hr

objavljeno 03.12.2010. 07:11:00
ŽIVI SMRAD

Izašao parfem od urina, suzavca, dima, znoja i krvi

Revolution je najnoviji kontroverzni parfem na tržištu koji smrdi po urinu, suzavcu, dimu, znoju i krvi

Revolution
Revolution (Ulrich Lang New York)

Amerikanci su nam podarili još jedan u najmanju ruku neobičan miris. Dvije godine nakon što je Burger King na tržište izbacio parfem s mirisom mesa, pojavio se podjednako kontroverzni "Revolution" - parfem s mirisom urina, suzavca, dima, znoja i krvi.

Podsjećamo, Burger Kingov "Flame" bio je namijenjen muškarcima, prodavao se po pristupačnoj cijeni od 20-tak kuna i u sebi je sažimao miris najpopularnijeg hamburgera u Americi (Whopper sendviča).

Revolution je kreirala američka umjetnica Lisa Kirk, u suradnji s parfumerima Patricijom Choux i Ulrichom Langom koji tvrde da će osobe koje koriste njihov parfem isprovocirati mali revoluciju u svom okruženju.

"Ljudi će otvarati prozore, mijenjati stranu ulice i začepiti nos kada dođu u blizinu osobe koja nosi Revolution", upozoravaju kreatori mirisa urina, suzavca, dima, znoja i krvi.

Kako je Kirk željela napraviti realističan miris, intervjuirala je deset živućih revolucionara i pitala ih kako si oni zamišljaju miris revolucije. Ispitanici su željeli ostati anonimni, a rezultat istraživanja je parfem koji naprosto smrdi.

No, vjerojatnost da ćete naići na osobu koja nosi "Revolution" su vrlo male. Parfem se prodaje samo na Manhattanu te u jednoj prodavaonici u Berlinu.

03.12.2010. 07:11:00
http://metro-portal.hr/izasao-parfem-od-urina-suzavca-dima-znoja-i-krvi/52111/