Metro-portal.hr

objavljeno 02.02.2010. 14:44:56
POZOR!

Iz Psihijatrijske bolnice "Vrapče" pobjegao opasni pacijent

Iz bolnice je u petak je pobjegao 45-godišnji opasni pacijent za kojim se intenzivno traga, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji i bolnici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (bolnica-vrapce.hr)
Riječ je o skitnici koji je u listopadu 2008. u zagrebačkome naselju Prečkom s više od 20 uboda nožem ubio 57-godišnjaka koji je šetao psa. Skitnica je skupljao plastične boce, pri čemu se posvađao sa šetačem i poslije ga izbo po cijelom tijelu.

Zbog teške psihičke bolesti i "podebljega policijskog dosjea", odbjeglog pacijenta smatra se iznimno opasnim, na što su upozoreni svi zagrebački policajci koji za njim tragaju od petka, kada su dobili obavijest bolnice.

Pacijent se liječio na Odjelu za forenzičku psihijatriju, a pobjegao je u petak ujutro nakon doručka, izjavio je za Hinu ravnatelj bolnice Vlado Jukić, ne želeći otkriti pojedinosti o dijagnozi i zdravstvenom stanju bjegunca.

Zasad nije poznato kako je pacijent pobjegao, a mediji već nagađaju da su tome pridonijeli nezadovoljavajući sigurnosni uvjeti na Odjelu za forenzičku psihijatriju i smještaj opasnih bolesnika. (hina/metro-portal)

02.02.2010. 14:44:56
http://metro-portal.hr/iz-psihijatrijske-bolnice-vrapce-pobjegao-opasni-pacijent/32002/