Metro-portal.hr

objavljeno 16.03.2008. 23:27:46

Iz pošte ukrali 15 milijuna kuna

Pljačka je izvedena u samo petnaestak minuta, a novac je bio namijenjen za isplatu mirovina

Policija još uvijek traga za počiniteljima, a u otkrivanju pljačkaša pomoći će im snimke s videokamera
Policija još uvijek traga za počiniteljima, a u otkrivanju pljačkaša pomoći će im snimke s videokamera (Duje Klarić/CROPIX)

SPLIT • Četvorica ili petorica maskiranih razbojnika naoružanih automatskim oružjem opljačkali su u subotu navečer poslovnicu glavne pošte u Splitu, u Hercegovačkoj ulici.
Novac je bio namijenjen za isplate mirovina na području od Šibenika do Makarske te za socijalne pomoći. Procjenjuje se da je ukradeno najmanje 10 do 15 milijuna kuna. Taj novac je iz Fine stigao ujutro istoga dana u 71 vreći, od kojih tek nekoliko onih velikih, s manjim iznosima.

Imali pomagače?- Razbojnici su svladali trojicu zaštitara, vezali ih lisičinama, a zatim ušli u ured u kojem su bila četvorica službenika te i njih vezali ljepljivom vrpcom i lisičinama.
- Razbojnici su u poštu navodno upali iz podrumskih prostorija, a sumnja se i da su imali pomagača iznutra koji im je javio o dolasku velike količine novca.

Najviše je bilo malih vreća s krupnim apoenima, a u svakoj može biti od 600 tisuća do 1,5 milijuna kuna. Novac je bio pohranjen u trezoru na prvom katu zgrade i trebao je biti raspoređen na 146 poštanskih ureda na području Dalmacije, za isplatu u ponedjeljak.
Pljačkaši su svladali trojicu zaštitara, vezali ih lisičinama, a zatim upali u ured u kojemu su bila četvorica službenika, koje su također vezali ljepljivom vrpcom i lisičinama. Pljačka je navodno izvedena u samo 15 minuta.

Na sreću, sve je prošlo bez najtežih posljedica, iako je, kako se neslužbeno doznaje, jedan od poštanskih djelatnika koji su radili na razvrstavanju svježe pristigloga novca za poslovnice diljem županije razbojnicima pokušao pružiti otpor. Svim djelatnicima pošte pružena je liječnička pomoć zbog pretrpljenoga šoka.

Policija još traga za počiniteljima. Svi izlazi i ulazi u grad jučer su bili pod policijskim nadzorom. U otkrivanju pljačkaša policiji će pomoći i snimke iz sustava videonadzora. (METRO/EPEHA)

16.03.2008. 23:27:46
http://metro-portal.hr/iz-poste-ukrali-15-milijuna-kuna/4416/