Metro-portal.hr

objavljeno 29.03.2016. 11:56:00
CLUBBING

Iz Moskve s ljubavlju - Andrey Pushkarev u Splitu

Pred nama je travanjsko izdanje elektronske večeri u splitskom klubu Kameleon. Ove subote 02.04. ugostiti će jednog od najutjecajnijih i najcjenjenijih ruskih dj-eva - Andreya Pushkareva

Andrey Pushkarev u Kameleonu
Andrey Pushkarev u Kameleonu (Arhiva)

Svaki dj ima svoju zanimljivu priču o uspjehu, a priča o Andreyu Pushkarevu se širila svijetom jednim od najstarijih medija - radiom. Moderno doba pridonijelo je online emitiranjem u 50-ak zemalja, ali poruka koju je odašiljao sa Deepmix Moscow radija bila je vrlo jasna - hipnotizirajući nekomercijalna elektronska glazba. Više od 200 house i techno setova proizašlo je iz tog vremena i ostavilo pečat na brojne ljubitelje elektronskog zvuka te klupski život općenito.

Rođen u Izhevsku, gradu koji je svojedobno bio centar ruske elektronske scene, Andrey je živio do 2000. kada seli u Moskvu. Iako je i do tada svirao, nakon preseljenja može se zaključiti da njegova dj i producentska karijera ima samo uzlaznu putanju. Od 2007. odrađuje ne samo europske nego i svjetske turneje šireći tako svijetom svoj prepoznatljivi zvuk, a 2013. snima i dokumentarni film Kvadrat koji realno prati život dj-a na turneji kroz pet europskih zemalja. Film je sniman kao hibrid putopisa i video spota te publici otkriva onu manje zabavnu stranu života poznatog dj-a; selekcija glazbe koja nekad traje tjednima, dugi letovi te zahtijevan raspored.

Osim dj karijere razvija i onu producentsku izdavajući na labelima poput Circus Company gdje su mu kolege Nicolas Jaar, Dj Koze, Art Department itd...Izvrstan glazbeni ukus i tehnička preciznost povest će nas na još jedno glazbeno putovanje.

Ovim eminentnim imenom elektronske scene predstavlja se kolektiv Simulation koji polako gradi svoj put do svih clubbera u Splitu. U kojem smjeru idu već su pokazali kroz nekoliko partija kada su bili domaćini gostima poput Jay Shephearda, Martina Landskog i Jimpstera, a ovog puta kroz glazbu i sliku donijet će svu čaroliju koju ovaj dj nesebično širi u svojim setovima.

Za warm up je zadužen Cid, dok će zatvaranje odraditi Milan Pivalica. Karte se mogu nabaviti u pretprodaji po cijeni od 60, a na dan partija po cijeni od 80 kn.

Andrey Pushkarev Facebook
Andrey Pushkarev Soundcloud
E! Nights Facebook

29.03.2016. 11:56:00
http://metro-portal.hr/iz-moskve-s-ljubavlju-andrey-pushkarev-u-splitu/97250/