Metro-portal.hr

objavljeno 30.04.2011. 09:28:00
UOČI BEATIFIKACIJE

Iz kripte izvađen lijes pape Ivana Pavla II.

Drveni lijes bit će postavljen ispred glavnog oltara bazilike sv. Petra. Nakon nedjeljne mise, lijes će ostati na tom mjestu i bazilika će biti otvorena dok ga ne obiđu svi koji to budu željeli

Pokojni papa Ivan Pavao II.
Pokojni papa Ivan Pavao II. (Wikipedia)

Lijes s papom Ivanom Pavlom II. izvađen je u petak iz kripte uoči njegove beatifikacije koja će u nedjelju u Rimu okupiti mnoštvo ljudi iz cijeloga svijeta.

Vatikan je objavio da je lijes izvađen iz kripte ispod bazilike sv. Petra u nazočnosti visokih vatikanskih dužnosnika i nekih od Papinih najbližih suradnika. Među njima su bili kardinal Stanislaw Dziwisz, Papin osobni tajnik i desna ruka desetljećima, te poljske opatice koje su vodile papinsko kućanstvo 27 godina.

Drveni lijes bit će postavljen ispred glavnog oltara bazilike sv. Petra. Nakon nedjeljne mise, lijes će ostati na tom mjestu i bazilika će biti otvorena dok ga ne obiđu svi koji to budu željeli. Tada će biti premješten u novu kriptu ispod oltara u kapelici pored Michelangelove Piete. Mramorni pokrov koji je pokrivao Papino prvo počivalište bit će poslan u Poljsku.

30.04.2011. 09:28:00
http://metro-portal.hr/iz-kripte-izvadjen-lijes-pape-ivana-pavla-ii/58306/