Metro-portal.hr

objavljeno 04.03.2013. 11:19:00
BUDUĆNOST JE TU

iWatch stiže za tri godine?

Vizije scenarista starih SF filmova u kojima su junaci komunicirali putem sata na ruci uskoro će postati stvarnost

Fotografija vijesti

Stariji čitatelji vjerojatno se sjećaju prastare hit serije "Blakeova sedmorka" u kojoj su likovi komunicirali putem sata na ruci. Takvu će nam novost, doduše puno kasnije nego su to filmaši predvidjeli, omogućiti svemoguća kompanija Apple. 

Sat koji će se zvati iWatch bio bi već spreman za proizvodnju da ne postoji problem u proizvodnji fleksibilnog stakla koji bi se trebao koristiti u izradi iWatcha.

Savitljivo staklo koje bi se radilo u rolama kao papir u najboljem bi se slučaju u masovnoj upotrebi moglo naći za nešto više od godinu dana, ali za tako složene proizvode kao što su telefoni koje Apple namjerava proizvodi, to nije moguće.

Stručnjaci iz tvrtke koja proivodi staklo rekli su da ljudi nisu navikli da se staklo može uvijati i da je njegova primjena u skorije vrijeme jako ograničena.

Ovakve vijesti su u potpunoj suprotnosti od ranijih nagađanja da je iWatch u poodmakloj fazi proizvodnje i da bi uskoro mogla početi i serijska proizvodnja. 

Prošlog je mjeseca priopćeno da Apple radi na ručnom uređaju iWatch - jako sličnom ručnom satu koji bi trebao imati zakrivljeno staklo koje bi bilo povezano sa iPhoneom u džepu, najvjerojatnije Bluetooth vezom. Ovaj sat pokazivao bi notifikacije i ne bi trebalo vaditi telefon iz torbe ili džepa.

Na primjer, iWatch bi prikazivao tekstualne poruke ili mailove, bio bi opremljen NFC čipom koji bi omogućavao plaćanje ili bi, kao u pravom SF filmu, imao Siri koja bi putem malog zvučnika davala odgovore na vaša pitanja.

04.03.2013. 11:19:00
http://metro-portal.hr/iwatch-stize-za-tri-godine/76811/