Metro-portal.hr

objavljeno 05.11.2010. 15:27:00
SVOJ NA SVOGA

Ivo Sanader: Premijerka Kosor i Vladimir Šeks me politički progone

Predsjednicu vlade Sanader je optužio da je "olako posegnula za nedemokratskim i protuustavnim metodama", u čemu joj, tvrdi, pomaže Šeks

Ivo Sanader
Ivo Sanader (Damjan Tadić/CROPIX)

Bivši premijer, a sada nezavisni saborski zastupnik Ivo Sanader zatražio je danas od Sabora osnivanje istražnog povjerenstva koje bi istražilo navode Damira Polančeca da mu je potpredsjednik Sabora i HDZ-a Vladimir Šeks nudio blažu kaznu ako u svom iskazu bude teretio Sanadera, kao i ulogu predsjednice vlade Jadranke Kosor u tom slučaju.

Sanader je to rekao na konferenciji za novinare u Saboru, kojom je odgovorio na medijske navode da ga bivši ravnatelj carine Mladen Barišić tereti da je primao novac izvučen iz javnih tvrtki.

Odbacio je takve informacije, ustvrdivši da je riječ o "političkom programu Jadranke Kosor, koja je u javnosti izgubila potporu i koja je praktički pokazala da nije sposobna voditi vladu, da nije sposobna riješiti tešku ekonomsku situaciju i izvući zemlju iz krize i zato organizira politički progon, kako bi skrenula pozornost javnosti s pravih životnih problema građana", rekao je Sanader, na konferenciji za novinare u Saboru.

Predsjednicu vlade optužio je da je "olako posegnula za nedemokratskim i protuustavnim metodama", u čemu joj, tvrdi, pomaže Šeks. "Najbolji primjer za to je slučaj Damira Polančeca, kojega su ucjenjivali i nudili mu slobodu ukoliko mene lažno tereti, a u tome je očigledno ulogu trebao imati i predsjednik uskočkog suda Ivan Turudić", rekao je Sanader.

Dodao je da zato očekuje da Sabor pokrene istražno povjerenstvo o ulozi Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa u "slučaju nagovaranja Damira Polančeca na lažno svjedočenje i njihova obećanja da će mu, uz pomoć Turudića smanjiti kaznu". (hina/metro-portal)

05.11.2010. 15:27:00
http://metro-portal.hr/ivo-sanader-premijerka-kosor-i-vladimir-seks-me-politicki-progone/50765/