Metro-portal.hr

objavljeno 20.05.2010. 11:46:45
REZOVI

Ivo Jelušić bi ukinuo sve bandićevske povlastice

Besplatni prijevoz postao bi prošlost, a skuplje bi se plaćali i vrtići

Ivo Jelušić SDP gradonačelnik
Ivo Jelušić SDP gradonačelnik (Damjan Tadić/CROPIX)

Sve vatreniji predizborni intervjui preplavili su hrvatske medije, tako da bi neupućeni čitatelj mogao pomisliti da su pred nama neki važni izbori. Kad ono, radi se o PR paljbi kandidata za šefa/icu gradskog SDP-a Zagreba ..

Vade se stare i nove zasluge, prijateljstva i pokroviteljstva, a jedna od najomiljenijih disciplina je pljuvanje po trenutnom gradonačelniku i njegovom načinu vođenja grada. Naime, vrli kandidati za predsjednika gradskog SDP-a izgleda vjeruju da to mjesto garantira i pobjedu na izborima za gradonačelnika.

Tako se i Ivo Jelušić, navodno favorit Zorana Milanovića, počeo oglašavati u medijima, a u intervjuu za Jutarnji najavio je, u maniri Jadranke Kosor, oštre rezove. Pa bi tako studenti, osim onih slabijeg imovnog stanja, trebali ostati bez besplatnog prijevoza, vrtići bi trebali poskupjeti bogatašima a biti besplatni siromašnima i tako dalje i tako dalje.

Uglavnom, zamjenik gradonačelnika navalio je na svog šefa, kao da zadnjih par godina nije bio njegova desna ruka i znao dobar dio stvari koje su se događale u gradu. Glasa protiv Bandićevih eskapada nije se moglo čuti, no sada, kada je Milan ostao bez svih poluga vlasti i financijske moći, nije problem ispaljivati floskule o socijalnoj pravdi i bogatima i siromašnima.

 

20.05.2010. 11:46:45
http://metro-portal.hr/ivo-jelusic-bi-ukinuo-sve-bandicevske-povlastice/40464/