Metro-portal.hr

objavljeno 13.03.2009. 13:37:46
veleslalom aare

Ivica ostao u igri za broncu

Raich je stigao na 2 boda od Svindala, Cucheu globus u veleslalomu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Nakon prve trke situacija nije izgledala pretjerano bajkovito, jer je Ivica u prvoj vožnji bio prilično rezerviran i spor, završivši je s preko dvije sekunde zaostatka za vodećim Raichom, na 21. mjestu. Cucheu je ispao desni štap već na startu, tako da je treće mjesto nakon prve vožnje bilo slično Janičinom podvigu na Sljemenu.

No, druga je vožnja ponudila potpuno drugu sliku. Prvo, vrijeme se pogoršalo, počeo je padati snažan snijeg, a Ivica uvijek govori kako su njemu najgore okolnosti na stazi uvijek najjednostavnije, jer je tako trenirao čitav život. Potvrdio je svoje riječi izvedbom, jer je u drugoj vožnji imao uvjerljivo najbolje vrijeme od svih natjecatelja, što ga je u konačnici gurnulo na osmo mjesto.

Poredak prve trojice nakon prve vožnje ostao je jednak, Raich je pobijedio, drugi je bio Ligety a Cuche treći, što mu je donijelo mali Kristalni globus za ukupnog pobjednika veleslaloma. Raich je drugi u ukupnom poretku, a Ligety treći.

Pred posljednju utrku ovogodišnjeg Svjetskog kupa, Svindal vodi s 1009 bodova, Raich ima 1007, Cuche 919 a Ivica 869. Kako Svindal i Cuche nemaju ove godine niti boda u slalomu, prilično je izvjesno da Raich dobiva veliki Kristalni globus ukoliko ostane na stazi i plasira se među one koji osvajaju bodove, dok Ivica treba odraditi najmanje sjajan slalom i završiti na postolju kako bi bio ukupno treći.

Istovremeno će se voditi i bitka za mali Kristalni globus u slalomu, gdje Jean Baptiste Grange ima 49 bodova više od Ivice, a za vrat Ivici pušu Pranger i Herbst. U najgorem slučaju Ivica može biti peti u ukupnom poretku i slalomu, u najboljem treći u ukupnom poretku i osvojiti mali Kristalni globus u slalomu, a moguće su i sve kombinacije između.

 

13.03.2009. 13:37:46
http://metro-portal.hr/ivica-ostao-u-igri-za-broncu/15670/