Metro-portal.hr

objavljeno 05.01.2013. 23:03:03
KRALJ?

Ivica Kostelić starta 4. na Sljemenu

Ivica zbog bolova u koljenu po prvi puta nije glavni favorit za pobjedu za Sljemenu, ali je dodao kako to ne mora biti nedostatak

Trenutno vodeći slalomaš svijeta Andre Myhrer startat će kao sedmi, prošlogodišnji pobjednik Austrijanac Marcel Hirscher iz sljemenske će startne kućice krenuti treći, a pobjednik zadnjega natjecanja u Muenchenu Nijemac Felix Neureuther kao šesti. Od prvih sedam slalomaša svijeta Talijan Stefano Gross će krenuti kao drugi, a njegov sunarodnjak Cristian Deville peti, dok najveća nada svjetskog skijanja Francuz Alexis Pinturault ima startni broj 14.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić startat će kao četvrti, a nedjeljno, šesto izdanje muške slalomske utrke Svjetskog kupa na Sljemenu otvorit će Šveđanin Jens Byggmark.

Ivica zbog bolova u koljenu po prvi puta nije glavni favorit za pobjedu za Sljemenu, ali je dodao kako to ne mora biti nedostatak.

"Koljeno je puno bolje negoli ranije, prije tri dana sam dobio injekciju i poboljšanje je očito. Znam da ove godine nisam među najvećim favoritima, a ja tu vidim puno pozitivnih stvari i puno manje pritiska za razliku od prošlih godina. Jedva čekam utrku, staza je vrlo tvrda, ledena, te će bez problema izdržati obje utrke", kazao je Kostelić, koji je na Sljemenu nastupio dosad pet puta, ima tri druga i jedno treće mjesto, te samo jedno odustajanje.

Uz najboljeg hrvatskog skijaša Ivicu Kostelića, slalom će voziti još četvorica hrvatskih skijaša - Dalibor Šamšal, Istok Rodeš, Matej Vidović, te Filip Zubčić. Prva vožnja na rasporedu je u 10.45 sati, a druga u 14 sati.

U nedjelju poslijepodne na rasporedu je i Utrka legendi u kojoj će nastupiti Alberto Tomba, Marc Girardelli, Kristian Ghedina, Janica Kostelić, Ana Jelušić, Nika Fleiss, Bojan Križaj, te niz drugih slavnih imena iz svijeta skijanja.

STARTNI BROJEVI:

1. Jens Byggmark (Šve)

2. Stefano Gross (Ita)

3. Marcel Hirscher (Šve)

4. IVICA KOSTELIĆ (HRV)

5. Cristian Deville (Ita)

6. Felix Neureuther (Njem)

7. Andre Myhrer (Šve)

8. Manfred Pranger (Aut)

9. Matthias Hargin (Šve)

10. Mario Matt (Aut)

11. Ted Ligety (USA)

12. Fritz Dopfer (Njem)

13. Manfred Moelgg (Ita)

14. Alexis Pinturault (Fra)

15. Patrick Thaler (Ita)

 

 

(Hina) xrš yrš
05.01.2013. 23:03:03
http://metro-portal.hr/ivica-kostelic-starta-4-na-sljemenu/75823/