Metro-portal.hr

objavljeno 14.11.2010. 12:20:28
SLALOM

Ivica Kostelić osvojio treće mjesto u Leviju

Prvi slalom sezone Ivici je donio i prvo postolje sezone, a na utrci je pobijedio povratnik Jean-Baptiste Grange

Ivica Kostelić
Ivica Kostelić (Getty Images)

Ivica Kostelić otvara sezonu slaloma u finskom Leviju. Nakon otkazivanja druge vožnje veleslaloma u Soldenu, gdje je imao velike šanse za odličan plasman, i sezonu u omiljenoj disciplini započeo je kvalitetnom prvom vožnjom.

Kostelić je krenuo kao treći, i na kraju prve vožnje nalazi se na šestom mjestu s 0,77 stotinski zaostatka za prvim, francuskim čarobnjakom Jean-Baptiste Grangeom i tek 0,33 stotinke iza drugog, Talijana Christiana Devilla.

Ispred Ivice su još Manfred Pranger na trećem mjestu, Andre Myhrer je četvrti a Silvan Zurbriggen peti. Natko Zrnčić-Dim i Dalibor Šamšal nisu uspjeli izboriti drugu vožnju koja počinje u 13 sati.

Druga vožnja bila je u tipičnom Ivičinom stilu - suzdržano na opasnim dijelovima, sjajno na ostatku staze, tako da je ušao u cilj kao prvi s prednošću od preko 7 desetinki nad dotad vodećim.

Iza njega se situacija odvijala više-manje prema očekivanjima. Myhrer je uspio odvoziti najbržu utrku druge vožnje i preuzeti vodstvo, Zurbriggen, Pranger i Deville nisu izdržali pritisak i pali su iza Ivice.

Povratnik na staze nakon teške ozljede Jean-Baptiste Grange podsjetio je ostale natjecatelje da je on još uvijek kralj slaloma - sjajna prva vožnja, druga točno toliko dobra da uđe u cilj s osjetnom prednošću.

Prvi slalom sezone tako je Ivici donio i prvo postolje sezone, s čime može biti zadovoljan i opravdati najave da želi osvojiti veliki Kristalni globus.

14.11.2010. 12:20:28
http://metro-portal.hr/ivica-kostelic-osvojio-trece-mjesto-u-leviju/51181/