Metro-portal.hr

objavljeno 09.03.2008. 22:48:07

Ivica drugi u Kranjskoj Gori

Manfred Mölgg na stazi Podkoren ostvario prvu pobjedu u karijeri

Ivica Kostelić proslavio je pobjedu s hrvatskim navijačima
Ivica Kostelić proslavio je pobjedu s hrvatskim navijačima

Nakon sljemenskog slaloma, Ivica Kostelić je i u Kranjskoj Gori osvojio drugo mjesto. Pobijedio je prvi put u karijeri Talijan Manfred Mölgg...

Već u prvoj vožnji, koju je postavio Ante Kostelić, Manfred Mölgg je obavio jedan dio posla prema pobjedi. Ostvario je priličnu zalihu pred Herbstom (31 stotinka) i Kostelićem (64 stotinke), a u nastavku slaloma nije dopustio još jedno razočaranje. Suvereno je stigao do pobjede...

Naime, tek u pedesetom slalomskom nastupu u karijeri Manfred Mölgg je ostvario premijernu pobjedu.

Prije no što je Talijan krenuo sa svojim drugim ‘laufom’, u cilju je prvo mjesto slavio Ivica Kostelić koji je odlično odradio drugu vožnju, te je unatoč maloj grešci u donjem dijelu staze, preuzeo vodstvo prije posljednjeg skijaša.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Ivica Kostelić se nalazi na šestom mjestu. Što se tiče slaloma, hrvatski skijaš drži četvrto mjesto.

Na istom mjestu je pogriješio i Mölgg, ali to nije utjecalo na njegov rezultat. Treće mjesto je iznenađujuće osvojio Austrijanac Marcel Hirscher, četvrti je bio Jean Baptiste Grange, a peti Reinfried Herbst.  (TS)

 “Ne mogu ništa više tražiti od ove sezone. Fali pobjeda, ali nemam se pravo žaliti.”
Ivica Kostelić
hrvatski skijaš

09.03.2008. 22:48:07
http://metro-portal.hr/ivica-drugi-u-kranjskoj-gori/4099/