Metro-portal.hr

objavljeno 01.08.2008. 18:40:06

Ivano Balić potpisao za RK Zagreb CO

Potpisan četverogodišnji ugovor

Nova pojačanja RK Zagreb CO na potpisivanju ugovora
Nova pojačanja RK Zagreb CO na potpisivanju ugovora (Boris Kovačev/CROPIX)

Ponajbolji rukometaš svijeta Ivano Balić od danas je i službeno član hrvatskog prvaka Zagreb Croatia osiguranja u kojem će nositi broj 34.

Balić (29) je u zagrebačkome hotelu Panorama potpisao četverogodišnji ugovor sa hrvatskim prvakom, nakon što je dobio ispisnicu od španjolskog sastava Portland San Antonio u kojem je proveo četiri sezone. U Pamplonu je Balić iz Metkovića otišao nakon osvajanja zlata na OI u Ateni 2004.

"Bile su to lijepe četiri godine u Španjolskoj gdje sam igrački i osobno odrastao, a Portland SA mi nije radio nikakve probleme glede prelaska u Zagreb. U zadnjih pet mjeseci, otkad se rodila ideja o prelasku u Zagreb, bilo je dosta neizvjesnosti, a sada sam ovim potpisom potpuno miran dan prije odlaska na Olimpijske igre u Peking, gdje ćemo napadati zlato. Ja i moji suigrači pritom nemamo pritisak, previše smo iskusni i znamo da nas ništa ne može iznenaditi. Sve protivnike poznajemo jako dobro i možda će jedini problem biti što neke utakmice igramo ujutro", kazao je Balić, koji će na otvaranju Igara, kao prvi rukometaš u povijesti, nositi hrvatsku zastavu.

PojačanjaUz Balića, hrvatski prvak Zagreb CO se za novu sezonu pojačao i sa Tončijem Valčićem iz Ademar Leona, Ognjenom Backovićem i vratarem PIPA IPC Marinom Šegom, a izbornik hrvatske rukometne reprezentacije i trener Zagreb CO-a Lino Ćervar nije krio zadovoljstvo.

"Sretan sam što dovodimo našu rukometnu djecu kući, u domovinu gdje će biti uzori svim dječacima koji žele igrati rukomet. Naš ambiciozni projekt povratka naših najboljih igrača započeo je lani sa Igorom Voriem i Mirzom Džombom, sada dovodimo Ivana Balića i Valčića, a sljedeće godine želimo vratiti i Peru Metličića. Ipak, naš projekt neće uspjeti bez izgradnje rukometnog doma, ne možemo na livadi odgajati nove Baliće i Metličiće", kazao je Ćervar, koji je najavio pohod na treće hrvatsko rukometno olimpijsko zlato.

Potpisivanju ugovora nazočili su ministar financija Ivan Šuker i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je, uz gradnju dvorane Arene za Svjetsko prvenstvo, najavio za jesen i početak radova na Domu rukometa u Zagrebu.

Hrvatska rukometna reprezentacija putuje u Peking u subotu, 2. kolovoza u 16.50 sati, a prvu utakmicu na olimpijskom turniru sa Španjolskom igraju u nedjelju, 10. kolovoza. (HINA)

01.08.2008. 18:40:06
http://metro-portal.hr/ivano-balic-potpisao-za-rk-zagreb-co/10498/